Walgreens סגרה 22 חנויות בסן פרנסיסקו שבהן גניבות מתחת ל-$950 הפכה למציאות היום יום. בו בזמן שעיר המפרץ החשובה ביותר הפכה לגן העדן של גנבי החנויות.
"גניבה בחנויות Walgreens בסן פרנסיסקו נפוצה פי ארבעה מהממוצע בחנויות במקומות אחרים במדינה, והרשת מוציאה פי 35 יותר על מאבטחים בעיר מאשר במקומות אחרים", דיווח בזמנו ה-San Francisco Chronicle. מוקדם יותר השנה, דובר מטעם CVS, שסגרה לפחות שתי חנויות, אמר ל-CNN שמתוך 155 המיקומים שלה באזור המפרץ, ה-12 בסן פרנסיסקו אחראים ל-26% מכלל אירועי הגניבה בחנויות באזור. ניתן לקשר חלק ניכר מההפקרות הזו להצעה 47, יוזמת הצבעה בקליפורניה שהתקבלה ב-2014, לפיה גניבה של פחות מ-950 דולר מטופלת כעבירה לא אלימה ולעתים רחוקות מבצעיה אינם מועמדים לדין.
(צילום: זירוהדג')
בינתיים, תובעים מקומיים מתקדמים-פוליטית, מלוס אנג'לס ועד פילדלפיה וניו יורק, מתחרים כדי לראות מי יכול להעמיד לדין הכי פחות אנשים.
במקביל מועצות בתי ספר וועדות קבלה גזענית למכללות שמעדיפות אנשים שאינם יודעים לקרוא על פני יודעי קרוא וכתוב על בסיס מוצא, והמלמדות תיאוריית גזע ביקורתית הפכו כולם לחלק מהטירוף השוטף את ארה"ב.
"אנחנו לא יכולים להתעלם מהפערים בין העושר המשתקפים ב-SAT", טענו מנהלי המכללות. כדי לפצות על העובדה שלשחורים ציונים נמוכים יותר בממוצע מאסיאתים ולבנים, ה-SAT בחר לתת לסטודנטים 'ציוני מצוקה'. אז הנה אנחנו כאן.
מצד אחד גניבה מחנויות היא אשמת בעלי החנויות ולא אשמת הגנבים והישגים אקדמיים הם תוצר של גזע וצריכים התאמה מיוחדת על בסיס גזעי.
בינתיים על פי אחד מהישראלים עימו שוחח כתבנו יאיר קליינבאום, יזם היי-טק המתגורר עם אשתו ובתו באזור המפרץ המצב לא באמת כל כך רע.
"ברור שיש בעיות, סגרו כמה חנויות, אבל אני חושב שמנפחים את המצב, היה בעיות תחת אובמה, ותחת טראמפ ויהיו תחת ביידן".
אך עתה נשאלת השאלה, האם אחרי סגירת הסניפים התעשייתית של Walgreens נראה עוד רשתות גדולות בדרך, והאם גם רשתות מזון בדרך להפוך למוקד משיכה לגנבים בגולדן סטייט?.