מזכירת האנרגיה, ג'ניפר גרנהולם, עוררה זעם כאשר אמרה כי לארצות הברית אין "סמכות מוסרית" להעביר ביקורת על סין בגין מדיניות האנרגיה שלה.
מזכירת האנרגיה האמריקנית, ג'ניפר גרנהולם (צילום: Getty Images)
במהלך פגישה עם הסנאטור ג'ון הובן, מושל דקוטה הצפונית דאג בוגרום, וגורמים נוספים המתעסקים באנרגיה – שנערכה בדקוטה הצפונית ביום חמישי שעבר – גרנהולם דיברה על גיוון תשתיות האנרגיה של המדינה.
"אתם יודעים, יש לנו בעיה גלובלית, וסין היא תורמת לכך – וגם אנחנו", אמרה גרנהולם. "ואין לנו הרבה סמכות מוסרית לומר להם מה לעשות, אם אנחנו לא נוקטים בפעולות האלה ופורסם את הטכנולוגיה שאנחנו צריכים".
טענותיה של מזכירת האנרגיה התפרסמו בטוויטר, וגרמו לתגובות רבות מצד מחוקקים רפובליקנים, שטענו כי דבריה הם "מביכים ושגויים".
הסנאטור קווין קרמר כתב: "מביך ושגוי: גרנהולם מדמה את תקני האקלים של אמריקה לאלה של סין, ואומרת כי 'אין לנו סמכות מוסרית' להגיד להם שלא לזהם, אלא אם נעביר את האג'נדה הקיצונית והליברלית של הנשיא ביידן".
קרמר אמר כי סין פולטת 27 אחוזים מהפליטות הגלובליות, בעוד שארצות הברית 11%. כמו כן, הוא הדגיש כי שיעור הזיהום שסין מייצרת ממשיך לעלות, בעוד שרמות הפליטה בארצות הברית יורדות. "למרות מה שהליברלים, כמו גרנהולם, רוצים שתאמינו לו, הצעדים שלנו משמעותיים בצמצום הייצור הפחמני. המפלגה הקומוניסטית לא עשתה זאת, והיא לא גילתה עניין ממשי בכך".
Since 2005 the U.S. has led the world in reducing emissions, achieving more cuts than the next twelve reducing-emissions-countries combined.
— Sen. Kevin Cramer (@SenKevinCramer) October 18, 2021
So much for no “moral authority.”https://t.co/RJOfELnOnG
ההערות של מזכירת האנרגיה מגיעות חודש לפני פסגת האקלים של האו"ם, שתערך בגלזגו, לשם מתכנן ממשל ביידן לשלוח 13 חברי קבינט ופקידים בכירים כדי להיפגש עם מנהיגים אחרים בעולם ולדון ביצירת התחייבויות נוספות להגבלת ההתחממות הגלובלית, תוך כדי הדגשה מה ארצות הברית עושה כדי להפחית את פליטת גזי החממה שלה. גרנהולם, תהיה אחת מחברי המשלחת.
הסנאטור ביל האגרטי מטנסי, גינה גם הוא את דבריה ואמר: "לארצות הברית בהחלט יש סמכות מוסרית לגנות את סין הקומוניסטית – ועלינו לעשות זאת. סין היא היריבה האסטרטגית שלנו, וחובתנו להתמודד מולה בעמדת כוח".
גם ועדת האקלים של המפלגה הרפובליקנית התנגדה לדבריה של מזכירת האנרגיה, וציינה את צמצום הפליטות בארצות הברית. "באמת, גרנהולם? מאז 2005, ארה"ב הפחיתה את הפליטות במיליארד טון, בעוד שסין עלתה בכ-5 מיליארד טון - מה שמוביל את העולם בצמיחת הפליטות", נכתב בחשבון הטוויטר של הוועדה. "שלא לדבר על כך ששרשרת אספקת האנרגיה הירוקה של סין בנויה על גבם של עבודת עבדים".