שמה של יחידה 669 נישא שנים רבות בתור מקור לגאווה ישראלית בארץ וברחבי העולם.
במקור, יחידת החילוץ וההצלה של חיל האוויר נוסדה במטרה לסייע לטייסים שנטשו מטוסם בשטח האויב, אך בהמשך פעילותה התרחבה משמעותית והיא תמיד שם עבור מטייל במצוקה או לכל מקרה חירום דומה.
בשנים האחרונות קנתה לעצמה שם עמותת 'החתול' שהקים בר ראובן, תושב תל אביב, ויזם בן 32 אשר שירת כלוחם וקצין ביחידה.
לפני כחמש שנים הוא ומספר לוחמים לשעבר נוספים, הקימו את עמותת ה"חתול", על שם לוגו היחידה.
"העמותה נועדה להוות ציר מקשר בין הבוגרים לאחר השירות כדי לסייע ולהכווין בזמן השירות וגם במילואים", הוא מספר על מטרת הפעילות ומוסיף כי המיזם הוא "למען מיצוי הפונציאל וההון האנושי בעשייה חברתית שקשורה בנושא של הצלת חיים, שזה למעשה מה שאנחנו עוסקים בו בשירות, זאת פלטפורמה להמשך העשייה גם באזרחות".
כיאה ליחידה שיעודה הוא הצלת חיי אדם, לצד הפעילות הפנים מערכתית, חברי העמותה מארגנים מספר פרויקטים המגשימים את חזון 669.
הקמנו את תכנית "עלה" שבמסגרתה מדריכים לגבי עזרה ראשונה וטיפולי חירום, והפקנו כנס רפואי מקצועי בינלאומי שמתמקד ברפואת חילוץ".
"כמו כן יזמנו את פרויקט "ערכה רפואית" שבו אנחנו מדריכים את הקהל הרחב בין היתר בישובי עוטף עזה איך להשתמש בערכה הזאת על מנת שידעו לטפל בעצמם בעת הצורך".
מיצוי הפוטנציאל וההון האנושי של הבוגרים למען משרתי היחידה ולמען החברה הישראלית, הוא המטרה של המיזם השאפתני שמכוון למקסם את החתך של בוגרי היחידה כאינדיבידואלם תוך מיצוי התרומה שהם יכולים להעניק לקהילה עצמה.
במקביל, על מנת לחזק הן את קשריה עם יהדות התפוצות, תוך ביצוע פעילות הסברה והעמקת הקשר עם הקהילה הישראלית בארה"ב AFU 669 הוקמה בשנת 2018.
היתה זו עמותה שמטרתה לקשור בין פעילות החברים בישראל ובין תומכיה בארה"ב.
"הגענו בסוף 2017 לארה"ב והעמותה הוקמה ליצור מודעות ולגייס משאבים וכסף לטובת פעילות העמותה בארץ", מספר ראובן.
"הפעילות בארה"ב מוגדרת עד עתה כהצלחה אדירה, היינו במספר אירועים, במיוחד בפיטסבורג ובסן דייגו שחוו אירועים אנטישמיים מחרידים, שם התחלנו לתכנן הדרכות לקהילות יהודיות וישראליות ברחבי ארה"ב".
ראובן ממשיך, "הקורונה קצת פגעה אך אנו חוזרים לפעילות. חשוב לציין את הסימביוזה והיחסים הקרובים של AFU 669 ושל עמותת 'החתול' ככלל עם היחידה עצמה".
כשהוא נשאל על החשיבות של הקשר עם יהודים וישראלים באמריקה משיב ראובן כי "ככל שיהיו לנו יותר משאבים ותמיכה פעילותנו תהיה משמעותית יותר. מטרתנו היא לסגור מעגל. ליצור מציאות שבה הלוחמים שמשתתפים בפרויקט, מקבלי המלגה, או מי שנמצא בתכנית המנטורים או בסדאנות פסיכו-טראומה, יהיה מחוייב להשתתף בעשייה חברתית".
"במצב שכזה כל מי שתורם לנו, תורם בכך גם לצד שלישי, ומבחינתנו מקדם אותנו למטרת העשייה, בכך הוא מסייע לעוד הדרכות, להגעה לעוד אנשים. בעוטף עזה ישנן 40,000 משפחות הגענו לאלפים בודדים ועם עוד תמיכה נוכל להגיע ליותר אנשים".
"הקהילה פה מאוד תומכת, מאוד עוזרת, מה שגורם להזדהות ולהתחברות זו ההסברה שהיחידה יוצרת כשאנו מספרים את הסיפור שלנו. כי אנו מביאים נקודת מבט של חלק בצבא שלא כולם מודעים אליו וזה חלק של הצלת החיים. ושל הפעילות הבינלאומית. והסיוע למדינות אחרות. וזה עוד נדבך".
"בשבוע הבא יש לנו אירוע בלוס אנג'לס בקונסוליה, זה משהו שבד"כ לא עושים, אבל מכיוון שזה מספר את סיפור המדינה באור חיובי הן ליהודים והן ללא יהודים הרי שזה משמעותי מאוד".
"כמו כן בהיקשר האמריקאי המקומי, בשבוע הבא נדבר עם כוחות חילוץ ומכבי אש אמריקאיים ללמידה והפעלה הדדית, והיו כבר אירועים שכאלה בקונסוליה בסן פרנסיסקו בעבר".
"היינו רוצים לתת מעבר לאזרחות ומעטפת שווה לכל בוגר יחידה שמסיים את השירות שלו. ולהפוך אותם לגורם חיובי עבור הקהילה הישראלית והיהודית בארץ ובעולם".
בוגרי היחידה יבקרו השבוע במספר מרכזים קהילתיים ברחבי קליפורניה.
ובשבוע שלאחר מכן בבל-הארבור ובמיאמי.