מדינת מיזורי הוציאה להורג אסיר בזריקה קטלנית – ובכך סיימה מאבק ממושך של פעילים כדי להציל את חייו של מי שהורשע ברצח משולש בשנת 1994.
לארנסט ג'ונסון, הוצא להורג בגין רצח משולש בשנת 1994 (צילום: מדינת מיזורי)
לארנסט ג'ונסון בן ה-61 הוצא להורג על ידי זריקה של פנטוברביטל בכלא 'בונה טרה', ומת בשעה 6:11 בערב. זאת, כאמור, לאחר בקשות רבות להימנע מההליך הזה ולהסכים לחנינה, כולל על ידי האפיפיור פרנציסקוס.
בכך, ג'ונסון הוא האדם השביעי שהוצא להורג השנה בארצות הברית, והראשון שלא היה אסיר פדרלי או שלא הוצא להורג בטקסס.
עורכי דינו של ג'ונסון טענו כי ההוצא להורג היא לא חוקית, מכיוון שהוא "נכה אינטלקטואלית". הוא נולד עם תסמונת אלכוהול עוברית, הנגרמת כתוצאה משתיית אלכוהול במהלך הריון, ואיבד את רקמת המוח מניתוח להסרת גידול בראש בשנת 2007.
פוליטיקאים וסנגורים אחרים דחקו במושל מיזורי, מייק פרסון, להעניק לג'ונסון חנינה מפני מוות, וזאת מטעמי צדק גזעי. גם האפיפיור, כאמור, הצטרף לבקשות אלה וניסה להפעיל לחץ על מדינת מיזורי.
מושל מיזורי, מייק פרסון (צילום: AP)
בימים שלפני ההוצאה להורג, האפיפיור פרסם מכתב בו קרא לחנינה לג'ונסון לא רק בגלל "היכולת האינטלקטואלית הספקנית" שלו, אלא גם בטענה ל"קדושת כל חיי האדם".
"קדושתו מבקשת להציב בפניכם את העובדה הפשוטה של האנושיות של מר ג'ונסון, ואת קדושת כל חיי האדם", כתב האפיפיור. "האם הכרה אוניברסלית בכבוד האדם אינה ההגנה הטובה ביותר לחברה מפני המלחמה והאלימות בעולמנו?"
האפיפיור פרנציסקוס (צילום: Shutterstock)
עם זאת, פרסון הרפובליקני הודיע ביום שני, ערב ההוצאה להורג, כי המדינה לא תבטל את גזר הדין. "המדינה מוכנה לתת צדק ולמלא את העונש החוקי שמר ג'ונסון קיבל, בהתאם להוראת בית המשפט העליון של מיזורי", אמר פרסון.
בשנת 1994, ג'ונסון הרג שלושה עובדים 'בחנות הכללית של קייסי', במהלך שוד שביצע ב-12 בפברואר באותה שנה. לדבריו, הוא השתמש בפטיש ומברג כדי להרוג את מרי ברצ'ר בת ה-46, מייבל סקורג בן ה-57 ופרד ג'ונס בן ה-58. הוא הורשע שלוש פעמים בעבירה, לאחר שבשני הפעמים הראשונות התיק נשלח לערעור.
ג'ונסון ביקש להיהרג על ידי כיתת יורים ולא באמצעות שיטת זריקת הרעל, מתוך חשש שתגרום להתקפים כואבים. אך בית המשפט העליון דחה את בקשתו.
הארוחה האחרונה שלו הייתה שני צ'יזבורגרים כפולים עם בייקון, שני מילקשייק תות ופיצה גדולה, כך מסרו גורמים רשמיים.