אתר יוטיוב יגביר את מאבקו כנגד מיסאינפורמציה הקשורה לחיסונים, כעשרה חודשים לאחר שרשויות הבריאות בארצות הברית אישרו לראשונה את החיסון לנגיף הקורונה.
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
כחלק משינוי המדיניות המשמעותי, הנהלת האתר לשיתוף סרטונים הודיעה שסגרה אלפי חשבונות - לרבות ערוץ יוטיוב פופולריים של מתנגדי החיסונים, ביניהם רוברט קנדי ג'וניור (בנו של התובע הכללי לשעבר רוברט קנדי ואחיינו של הנשיא לשעבר ג'ון קנדי).
למען הסר ספק, ביוטיוב הסבירו כי מאז פרוץ המשבר העולמי בשנה שעברה, יותר מ-130 אלף סרטונים הוסרו מן האתר בעקבות הפרות של מדיניות האתר בנוגע למיסאינפורמציה.
חשוב לציין כי המדיניות החדשה חלה על כלל החיסונים, ולאו דווקא שלושת החיסונים המאושרים לשימוש כנגד נגיף הקורונה. עם זאת, בהודעה שפורסמה בבלוג של גוגל (חברת האם של יוטיוב) הוסבר כי השינוי נובע בעקבות "מידע שגוי על רמת היעילות ובטיחות של חיסונים הניתנים כיום".
אילוסטרציה (צילום: רויטרס)
ראשי גוגל הצביעו על שלוש סיבות מרכזיות שעלולות להוביל להסרת סרטון הקשור לחיסונים:
עם זאת, הנהלת יוטיוב כן תאפשר לשתף סרטונים בנושא החיסונים, במידה שאותו ערוץ אינו מקדם הססנות או סרבנות להתחסן, ואם הסרטון מציג עדויות אישיות של מתחסנים (למשל, אם אדם יגיד שחווה תופעות לוואי חריגות ברמה האישית, הסרטון ככל הנראה כן יאושר).
ד"ר ויבק מרתי, המנתח הכללי של ארה"ב (צילום: Getty Images)
למעשה, מזה תקופה ארוכה רשויות הבריאות עוקבות בדאגה אחר תוכן כוזב ומיסאינפורמציה המופצים ברשתות החברתיות, ובפרט בפייסבוק ויוטיוב.
בחודש יולי האחרון המנתח הכללי של ארה"ב ("Surgeon General", תפקיד בכיר במשרד הבריאות ושירותי האנוש), ד"ר ויבק מרתי, נאלץ לפרסם אזהרה רשמית על כך:
"מיסאינפורמציה מהווה איום על בריאות הציבור, תוך כדי שהיא יוצרת בלבול, פוגעת באמון וחותרת תחת מאמצי רשויות הבריאות, כולל המאבק בנגיף הקורונה", כתב ד"ר מרתי באזהרה.