שר החוץ לשעבר, מייק פומפאו, דחק באמריקאים להחרים את אולימפיאדת החורף 2022 שתתקיים בבייג'ין, סין, וכינה אותה "אולימפיאדת ג'נוסייד", בשל יחס המפלגה הקומוניסטית הסינית לאויגרים המוסלמים החיים כמיעוט במדינה ושרבים מהם מוכנסים למחנות ריכוז.
"אני לא חושב שאמריקאים כלשהם צריכים להשתתף באולימפיאדת ג'נוסייד", אמר ביום שלישי במהלך מושב ההקמה של 'סמינר ניקסון' של קרן ריצ'רד ניקסון ביושבו על במה עם היועץ לשעבר לביטחון לאומי רוברט אוברייאן.
פומפיאו גם ציטט את הסיכונים לספורטאים אמריקאים שעשויים להפר את החוקים הסיניים ולהגיע לכלא.
"איך היית שולח את ילדך לשם כדי להתחרות כשאם אתה אומר ש"האוכל כאן גרוע", אתה יכול בסופו של דבר להגיע לכלא הסיני למשך זמן רב מאוד?".
"אני מקווה שנשכנע את [הוועד האולימפי הבינלאומי] לא לקיים את המשחקים שם ולמצוא פיתרון אחר. הבנו איך להעביר משחק אולסטאר די מהר. אולי נוכל להבין כיצד להעביר את האולימפיאדה".
מחלקת המדינה של ביידן, הידועה בחולשתה למול סין (ראה את וועידת הפסגה הסינית-אמריקנית באלסקה לפני שלושה שבועות שבה הושפלו נציגי ארה"ב) חזרה בה השבוע מההצעה לפיה גורמים אמריקאים יוכלו להחרים את המשחקים.
יזם הטכנולוגיה פיטר ת'יל, שהתארח בסמינר, ניבא כי מנהיגי המערב יימנעו מללכת, גם ללא חרם.
"אולי הספורטאים שלנו ילכו. אני לא חושב שיהיו לך מנהיגים פוליטיים רבים מהעולם המערבי", אמר יזם הטק. אך הודיע כי "זה זה לא יהיה חרם מלא כמו אולימפיאדת 1980 במוסקבה".
היועץ לביטחון לאומי לשעבר אובראיין חזה כי התאגידים האמריקניים יתמכו באולימפיאדה המתקיימת בדיקטטורה הקומוניסטית.
"מדהים כמה מהר אמריקה התאגידית יכולה להצדיק מעבר של משחק בייסבול מאטלנטה לדנבר בגלל צורך להציג תעודת זהות בקלפי. אבל מוכנה לחלוטין להמשיך ולתמוך באירועים בסין. זו סיבה לדאגה אמיתית", אמר.
עוד אמר כי בתקופתו כשליח בנושאי בני ערובה לשעבר בממשל טראמפ, הוא ראה את התנהגותה של סין מחמירה כשהיא עוצרת אזרחים זרים באופן הדומה לאיראן.
"אני חושב שמישהו צריך להיות מודאג מאוד וצריך לחשוב פעמיים על נסיעה לסין, מה אתה הולך לעשות שם. אם אתה רוצה לקחת את הסיכון של שהייה ממושכת כאורח של מר שי ג'ינפינג", אמר.