מלבד היותו גאון מתמטיקה ופרופסור באוניברסיטת פרינסטון, סרחיו קליינרמן הוא גם בן לניצולי שואה ופליט שהגיע לארה"ב בשנות השבעים מרומניה מוכת האנטישמיות.
עתה, אחד המתמטיקאים הבולטים בעולם יוצא כנגד נשיא האוניברסיטה בה הוא מלמד, בגלל שהנשיא - כריסטופר אייזגרובר - פרסם תכנית עבור האוניברסיטה היוקרתית למלחמה "בגזענות מערכתית".
קליינרמן החליט לשבור שתיקה, ופרסם מאמר ב'ניוזוויק' שמעורר הדים רבים בקמפוסים ברחבי ארה"ב.
"על ידי כניעה לשקר הגלוי כאילו פרינסטון הוא מוסד גזעני, הנשיא אינו מאפשר לנו להגן על ערכי פרינסטון. פרינסטון אינה אוניברסיטה גזענית, ורוב האנשים יודעים זאת. הנשיא גם כן, ואני חושד שרוב החותמים על המכתב 'נגד הגזענות' יודעים זאת גם כן, הנשיא שכח להזכיר כי פרינסטון הובילה בשנות השלושים את האומה בכך שקיבלה את פני המדענים היהודים מאירופה הנאצית".
קליינרמן גם הדגיש כי האמריקאים האסיאתיים מהווים כעת רביעית ממגוון הסטודנטים.
הוא עוד אמר כי "כדי לקדם מצוינות במחקר ובהוראה, על אוניברסיטאות אמריקאיות גדולות לפתח מדיניות העיוורת לשיקולי גזע, אתניות, דת, מין, מעמד סוציו-אקונומי, וכל גורם אחר שאינו רלוונטי להישגים אינטלקטואליים".
פעם פליט צעיר מרומניה, אמר קליינרמן כי גישה "יוצאת דופן" זו מאפשרת לו להמשיך בחלומו להיות מתמטיקאי חוקר בארה"ב ולהגיע להצלחה מעבר לציפיותיו. קליינרמן גם מתח ביקורת על 'תיאוריית הגזע הביקורתית' (של השמאל) ואמר כי היא "מנוגדת לסוג של עיוורון הצבעים שחזה ד"ר מרטין לותר קינג ג'וניור, דוחה את עקרון השיפוט של אנשים על סמך הישגים והבטחות, ועוינת לחופש האקדמי - מרכיבים קריטיים בלב המשימה של האוניברסיטה המודרנית".
לדברי קליינרמן, "שום דבר לא יספק את מה שמכונה 'לוחמי הצדק החברתי', אלא ייצוג פרופורציונלי מלא לקבוצות המועדפות עליהם בכל ההיבטים בחיי האוניברסיטה". קליינרמן אמר כי הדבר יכול לבוא רק על חשבון הקבוצות ש"מיוצגות יתר על המידה", כמו אמריקאים אסייתיים.