לסעודים במסעדות יש סיכוי גדול יותר להידבק בנגיף הקורונה, בהשוואה למקומות ציבוריים אחרים, לרבות קניות בסופרמרקט או ביקור במספרה המקומית. כך עולה מדו"ח שפורסם מוקדם יותר היום ע"י המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC).
מסעדה בווסט וילג' בסוף חודש יוני (צילום: AP)
ב-CDC הסבירו כי 314 איש השתתפו במחקר - כולם עם תסמינים המשויכים לנגיף הקורונה. ראוי להבהיר כי רק מחציתם אובחנו כנשאי הנגיף באמצעות בדיקות.
ניו יורק חוזרת לחיים: בשורה מעודדת למבקרים במסעדות
מאות המשתתפים הגיעו ממדינות שונות, ביניהן קליפורניה, מרילנד, מסצ'וסטס אוהיו ו-וושינגטון, והחוקרים ניסו להבין מה משותף להם, ואולי חשוב מכך, במה הם נבדלים. מרבית המשתתפים סיפרו כי ערכו קניות בסופרמרקט או בחנויות כלבו (למשל, טרגט או וולמארט), שהו בבתי תפילה ואפילו הגיעו לחדרי כושר.
אך החוקרים שמו לב לתופעה מדאיגה במיוחד בקרב המשתתפים שדיווחו שבחרו לשבת במסעדות: "הסיכויים שאדם ששהה במסעדה להידבק בנגיף גבוהים לפחות פי 2 לעומת אלו שלא". יתרה מכך, מרבית המשתתפים שאובחנו כנשאי הנגיף דיווחו כי בילו בבר או בבית קפה בשבועיים שקדמו לאבחון.
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
מצד אחד, קל לחשוב שאין הבדל בין שהות במקומות סגורים שונים - כלומר, שהסיכוי להידבק בנגיף בסופרמרקט אינו גבוה או נמוך יותר לעומת מסעדה. אך ככל הנראה ניתן להסביר את התופעה בצורה מאוד פשוטה: בחנויות ובבתי התפילה אנו נדרשים לחבוש מסכות, דבר שכמובן לא מתאפשר כאשר אוכלים או שותים.
מעבר לכך, שהות ממושכת במסעדה היא ככל הנראה מסוכנת יותר בגלל הקרבה לזרים, גם כאשר שומרים על ריחוק חברתי.
ד"ר טוד רייס, מומחה למחלות זיהומיות באוניברסיטת ונדרבילט ואחד ממחברי המחקר: "אם אנשים בכל זאת רוצים לצאת למסעדות, עליהם לפעול בזהירות. אני, למשל, חובש את המסכה עד שהאוכל מגיע, ולא מוריד אותה עם הכניסה למסעדה. אני גם לא יושב בשולחן שסמוך לשולחן אחר", הוא הסביר.