הוא נחשב ל"מוח מוחלט בתחום ריגול הסייבר" והוא הולך לקבל את פרס ביטחון ישראל בחודש הקרוב.
הטקס יתקיים במעונו של הנשיא ראובן ריבלין, בעצמו חבר לשעבר בחיל המודיעין של צה"ל.
פרסים אחרים יחולקו לחברי שלושה פרויקטים חשאיים בתחום שפותחו על ידי מוסד, צה"ל, השב"כ ו-מפא"ת שתרמו "תרומה ארוכת שנים לביטחון הלאומי ביזימת פתרונות טכנולוגיים רבים".
זהותו של המרגל "האגדי" המיועד לקבל את ההוקרה הרשמית, לא נחשפה והוא מכונה רק "אלף"; כל שידוע על פי פרסומים זרים הוא שמדובר באדם בשנות הארבעים לחייו המוכר היטב גם בחוגי המודיעין בישראל ובאמריקה.
הוא מתואר כ"תופעה" של תחום הסייבר אשר דחה את הקריירה הרווחית בתעשיית הטק כדי לשרת את האינטרס הלאומי.
שר הביטחון הנוכחי והמשנה לראש הממשלה בני גנץ, הודיע על הזוכים וחילק שבחים על "ההון האנושי של ישראל". בהצהרה הרשמית שפרסם גנץ הוא הקדיש תשומת לב מיוחדת לעובדה שעבודתם "נעשתה בסתר", ואילו הנשיא ריבלין הודה על "לילות ארוכים, ימים, שבועות וחודשים הארוכים של עבודה מתישה ומפרכת".
בעוד שישראל לא תחשוף את שמות הזוכים שנבחרו לפרס מספר פרסומים זרים כבר ממהרים לנקוט בכמה ניחושים מושכלים לגבי מי עשויים להיות חלק מהפיינליסטים.
אנשים כמו ליאור דיב; מייסד חברת אבטחת סייבר בשם Cybereason, שמפעילה סימולציות מטעם ממשלת ארה"ב למקרים היפותטיים של פריצה של מדינת זרה לבחירות האמריקניות בתרחיש שבו יש מצב לכאורה של אמריקאים הרוגים, פצועים ובחירות שלא יתרחשו לעולם, כך לפי אתר זירו הדג'.
דיב מתאים גם לטווח הגילאים שניתן לזוכה.
החברה שבבעלותו מוערכת כיום במעט יותר ממיליארד דולרים.
עוד מועמד שהוזכר הוא עמית יורן, שבוודאי מתאים גם לפרופיל הגיל, ולפי עיתונאי MPN News ראול דייגו, הוא מוכר בקהילת המודיעין הבריטית והאמריקנית.
כיום יורן הינו מנכ"ל חברת אבטחת סייבר בשם Tenable, שמציעה פתרונות לטיפול בפגיעויות ותצורות שגויות בסביבת ה-IT המודרנית.