מוקדם יותר היום הוגשה הצעת חוק הזוכה לתמיכה דו-מפלגתית במסגרתה מערכות החינוך השונות בארצות הברית יקבלו מימון ממשלתי ללימוד השואה.
"העבודה משחררת" בכניסה למחנה ההשדמה אושוויץ (צילום: Shutterstock)
אם הצעת החוק, שקרויה "The Never Again Education Act" ("חוק חינוך לעולם לא עוד"), תאושר, היא תביא להקמתה של "קרן לסיוע בחינוך השואה" במשרד האוצר, דבר שיאפשר לשלב בין תקציב ממשלתי לבין תרומות שיגיעו מגופים פרטיים.
ארבעת הסנאטורים שעומדים מאחורי הצעת החוק הם ג'קי רוזן (דמוקרטית, נבדה), קווין קראמר (רפובליקני, צפון דקוטה), ריצ'רד בלומנטל (דמוקרט, קונטיקט) ומרקו רוביו (רפובליקני, פלורידה).
מוקדם יותר היום פרסם משרדה של רוזן הודעה שבה נטען כי "הצעת החוק תממן מענקים שיחולקו לבתי הספר הציבוריים ופרטיים כדי שאנשי החינוך יוכלו לפתח ולשפר את תוכניות הלימוד בנושא השואה".
הסנאטורים ג'קי רוזן וקווין קראמר (צילום: ויקיקומונס)
עוד אמרה הסנאטורית מנבדה, שהיא בעצמה יהודיה, כי "קיימות הוכחות המצביעות על עלייה משמעותית באנטישמיות, הן בארה"ב והן ברחבי העולם כולו. על מנת לוודא שאירוע כמו השואה לא יקרה שוב, עלינו לנקוט בצעדים מוחשיים כדי לטפל במגפת השנאה ההולכת וגדלה. הדרך לעשות זאת היא באמצעות חינוך והבנה של אחד הפרקים האפלים בהיסטוריה האנושית", היא כתבה.
"סיפור השואה חייב להילמד כדי שאירוע כזה לא ישוב על עצמו", כתב הסנאטור קראמר, "אנחנו רואים עלייה באנטישמיות במקומות מסוימים במדינה, גם בקרב נבחרי הציבור. לכן חשוב מאוד להגביר את החינוך על טרגדיה נוראית זו", הוא אמר.
הסנאטורים רוביו (ימין) ובלומנטל, מיוזמי הצעת החוק (צילום: ויקיקומונס)
גם הסנאטור מרקו רוביו נדרש לסוגיה והגיב על הצעת החוק: "השואה הייתה השעה הקשה ביותר של האנושות, ואסור לנו לשכוח את הכתם שהיא השאירה על ההיסטוריה. למרבה הפליאה, ישנם אנשים שגם היום מכחישים את רציחתם של שישה מיליון יהודים. גרוע מכך, יש אנשים שמתמרנים את זוועות השואה כדי לזכות בנקודות פוליטיות", הוא אמר, תוך כדי שרמז לדבריה של חברת הקונגרס אוקסיו-קורטז.
במקביל לעבודת הסנאטורים, גם בבית הנבחרים מקדמים הצעת חוק דומה שזוכה לתמיכה רחבה. את הצעת החוק יזמו חברי בית הנבחרים מניו יורק, קרוליין מאלוני ואליס סטפניק כבר בחודש ינואר האחרון. כיום ישנם 204 חברי בית הנבחרים משתי המפלגות אשר תומכים בהצעה.
כזכור, שלשום פרסמנו את פרטי הפרשה בה מנהל בית ספר בפלורידה הודח מתפקידו בעקבות אמירות מקוממות לפיהן "אין הסכמה שהשואה באמת קרתה". ככל הנראה אין קשר בין הפרשה לבין החוק שמועלה לדיון, אך היא רק מחזקת את הצורך בהגברת לימודי השואה בארה"ב.