מספר מחוקקים יצאו בתמיכה בחוק המבקש לשים קץ למעצרם ומאסרם של ילדים בידי ישראל בשטחים הכבושים. בין המחוקקים - בעיקר מחוקקות, למעשה - נמצאות אלכסנדריה אוקאסיו קורטז מניו יורק ואילהאן עומאר ממינסוטה.
נרגשת. אלכסנדריה אוקאסיו-קורטז (צילום: AP)
הצעת החוק H.R. 2407 - המכונה "הצעת החוק לקידום זכויות אדם לילדים פלסטיניים החיים תחת הכיבוש הצבאי הישראלי" - הוצגה בבית המחוקקים על ידי בטי מק'קולום ממינסוטה באפריל. הצעת החוק מהווה בעצם תיקון לחוק הסיוע הזר שיחסום מימון למעצרם הצבאי של ילדים בכל מדינה, כולל ישראל, המקבלת סיוע צבאי או אזרחי מארה"ב.
בהודעה הנוגעת להצעת החוק כתבה מק'קולום "מערכת מעצר הקטינים הצבאית של ישראל היא התעללות בילדים בחסות המדינה המיועדת להרתיע ולאיים על ילדים פלסטינים ובני משפחותיהם. יש לגנות זאת, אולם שערורייתית באותה מידה היא העובדה שכספי משלם המסים האמריקאי, בדמות סיוע צבאי לישראל, מאפשרים לקיים מה שבבירור מהווה הפרה חמורה של זכויות אדם נגד ילדים".
בחוק תומכות גם ברברה לי מקליפורניה, עיאנה פרסלי ממסצ'וסטס, פראמילה ג'איאפל מוושינגטון, ראשידה טלייב ממישיגן, וכאמור אלכסנדרה אוקאסיו-קורטז מניו יורק ואילהאן עומאר ממינסוטה. מק'קולום עוסקת בנושא מזה שנים. ב-2015 כתבה לשר החוץ דאז ג'ון קרי וביקשה ממנו לתעדף את זכויות הילדים הפלסטינים.
"שערורייתי שמשלם המסים האמריקאי מממן את זה". בטי מק'קולום, (דמוקרטית, נפה 10 במינסוטה; צילום: מיניאפוליס סטאר-טריביון)
ב-2016 פנתה לנשיא אובמה וביקשה ממנו למנות שליח מיוחד לענייני קטינים פלסטינים, וב-2017 הגישה גרסא קודמת של הצעת החוק הנוכחית. באוקטובר שעבר, בוועידת "הקמפיין האמריקאי לזכויות הפלסטינים", התייחסה להתנהלותה של ישראל בשטחים כ"אפרטהייד".