
המספרים בבקשה אינם קטנים. ב־1 ביולי הגישה החברה את תיק התעריפים החדש שלה, ובו ביקשה אישור להגדיל את ההכנסות משירותי המים ב־95.18 מיליון דולר בשנת 2028 – עלייה של 19.4%. ב־2029 היא מבקשת תוספת נוספת של 40.27 מיליון דולר, או 6.88%, וב־2030 עוד 41.03 מיליון דולר, או 6.57%. אלה שיעורי העלאה של דרישת ההכנסות הכוללת של החברה, ולא הבטחה שכל חשבון ביתי יתייקר בדיוק באותם אחוזים; ההשפעה בפועל משתנה לפי אזור השירות, גודל המונה וכמות המים שהלקוח צורך.
וזו הבחנה חשובה. ברשתות החברתיות, ובעיקר בפוסט שהפך לנושא לדיון בקרב תושבי לוס אנג'לס ברדיט, הבקשה כבר מוצגת כזינוק של כ־30% במחירי המים. אלא שהמציאות מורכבת יותר. גולדן סטייט ווטר אינה מבקשת להוסיף מחר בבוקר 30% לכל חשבון. מדובר בהליך רגולטורי לשלוש שנים, שעדיין לא אושר, והחשבון הסופי של כל משפחה יהיה תלוי באזור שבו היא מתגוררת ובאופן שבו הרגולטור יעצב את התעריפים.
אבל גם כאשר מסתכלים על הדוגמאות שמפרסמת החברה עצמה, הכיוון ברור: אם הבקשה תאושר, לקוחות רבים ישלמו יותר.

ברשתות החברתיות, ובעיקר בפוסט שהפך לנושא לדיון בקרב תושבי לוס אנג'לס ברדיט, הבקשה כבר מוצגת כזינוק של כ־30% במחירי המים. אלא שהמציאות מורכבת יותר. גולדן סטייט ווטר אינה מבקשת להוסיף מחר בבוקר 30% לכל חשבון. מדובר בהליך רגולטורי לשלוש שנים, שעדיין לא אושר, והחשבון הסופי של כל משפחה יהיה תלוי באזור שבו היא מתגוררת ובאופן שבו הרגולטור יעצב את התעריפים.
באזור דרום־מערב מחוז לוס אנג'לס, הכולל בין היתר את קרסון, קומפטון, אל סגונדו, גרדנה, הות'ורן, אינגלווד, לונדייל, לנוקס, רדונדו ביץ' וטורנס, מציגה החברה דוגמה של לקוח ביתי ממוצע המשתמש בכ־5,984 גלונים של מים בחודש. חשבונו הנוכחי, 83.07 דולר לחודש, עשוי לעלות ל־94.50 דולר כבר ב־2028, אם התעריפים המבוקשים יאושרו. מדובר בתוספת של 11.43 דולר בחודש, או יותר מ־137 דולר בשנה – עוד לפני היטלים אפשריים.
אותה דוגמה מופיעה באזור הכולל את ארטזיה, סריטוס, דאוני, הוואיאן גרדנס, לה מירדה, לייקווד, נורווק, סנטה פה ספרינגס וויטייר. גם שם החשבון לדוגמה עולה מ־83.07 ל־94.50 דולר בחודש. באזור סאות' סן גבריאל, לקוח ביתי המשתמש בכ־6,732 גלונים בחודש עשוי לראות חשבון של 81.05 דולר מטפס ל־93.11 דולר – תוספת של כ־145 דולר בשנה.
באורנג' קאונטי התמונה דומה. באזור פלסנטיה, לדוגמה, לקוח ביתי המשתמש בכ־8,976 גלונים בחודש משלם כיום, לפי נתוני החברה, 95.81 דולר. ב־2028 החשבון עשוי להגיע ל־107.87 דולר – תוספת של 12.06 דולר בחודש, כמעט 145 דולר בשנה. לקוח מסחרי טיפוסי באותו אזור עשוי לראות חשבון של 475.97 דולר עולה ל־532.47 דולר בחודש.
גולדן סטייט ווטר אינה חברה קטנה. היא מספקת מים ב־81 קהילות ברחבי קליפורניה ומציינת כי מערכותיה משרתות יותר ממיליון בני אדם. ברשימת אזורי השירות שלה אפשר למצוא שורה ארוכה של ערים בדרום קליפורניה, ובהן ארקדיה, קרסון, סריטוס, קלרמונט, קומפטון, קאלבר סיטי, דאוני, אל מונטה, אל סגונדו, גרדנה, הות'ורן, אינגלווד, לייקווד, מונרוביה, מונטריי פארק, נורווק, פומונה, רדונדו ביץ', סן דימאס, סימי ואלי, טורנס וויטייר.
אז למה בעצם החברה רוצה כל כך הרבה כסף?
ההסבר הרשמי נשמע מוכר כמעט לכל מי שעוקב אחרי חברות התשתית בקליפורניה: המערכת מזדקנת, וההשקעות אינן יכולות לחכות. גולדן סטייט ווטר אומרת כי היא צריכה להחליף צינורות מים ישנים וברזי כיבוי, לשדרג מתקני טיפול במים, לבנות ולתחזק בארות ומאגרים, להגדיל את יכולת האחסון ולהתקין מערכות גיבוי שיאפשרו להמשיך להזרים מים גם בזמן הפסקות חשמל ואסונות. החברה מצביעה גם על עליית מחירי האנרגיה והבנייה, דרישות רגולטוריות חדשות ועלויות טיפול במזהמים, לרבות תרכובות מסוג פי־פאס.
והנה המלכוד שמרגיז לא מעט צרכנים: גם מי שחוסך במים לא בהכרח יצליח לחמוק מההתייקרות. החברה מסבירה שחלק גדול מהוצאותיה הן קבועות. הצינורות עדיין צריכים תחזוקה גם אם התושבים מתקלחים פחות; המים עדיין צריכים לעבור בדיקות; המשאבות, הבארות, המאגרים, המונים וברזי הכיבוי צריכים להישאר פעילים ומוכנים לשעת חירום. במילים אחרות, מבחינת חברת המים, החיסכון של הלקוח מפחית רק חלק מהעלות.
אלא שיש צד נוסף לסיפור. גולדן סטייט ווטר היא חברת בת של אמריקן סטייטס ווטר, חברה ציבורית, ופעילות המים שלה רווחית. על פי הדוח השנתי שהוגש לרשות ניירות הערך האמריקנית, הכנסות גולדן סטייט ווטר מפעילות מים הסתכמו ב־2025 בכ־464.1 מיליון דולר, לעומת 417.4 מיליון דולר ב־2024. הרווח הנקי של גולדן סטייט ווטר עמד ב־2025 על כ־100.9 מיליון דולר, לעומת כ־94.5 מיליון דולר שנה קודם לכן.
המספרים האלה אינם מוכיחים שהעלאת התעריפים אינה מוצדקת – חברת תשתית יכולה להיות רווחית ועדיין להזדקק להשקעות הון גדולות – אבל הם מסבירים מדוע בקשות כאלה מעוררות התנגדות. מבחינת משפחה שמנסה להתמודד עם יוקר המחיה בקליפורניה, ההבחנה בין השקעה הכרחית בתשתיות לבין תשואה לבעלי מניות אינה תמיד מנחמת כשהסכום לתשלום בתחתית החשבון ממשיך לעלות.
גם העלייה במחיר המים שהחברה רוכשת מספקים אחרים כבר מכבידה עליה. במסמך שהוגש לרגולטור לקראת 2026 ציינה גולדן סטייט ווטר כי שינויים במחירי ספקי מים באזור מסוים צפויים להוסיף כ־4.39 מיליון דולר בשנה לעלות רכישת המים, והיא ביקשה להעלות תעריפים כדי לקזז את העלויות הללו.
ועדיין, שום דבר אינו סופי.
גולדן סטייט ווטר היא חברת שירות מפוקחת, ולכן אינה יכולה פשוט להחליט שהחל מהחודש הבא הלקוחות ישלמו יותר. ועדת השירותים הציבוריים של קליפורניה צריכה לבחון את הבקשה ולאשר, לדחות או לצמצם אותה. גם משרד הסנגור הציבורי של הוועדה בוחן את התיק בשם הצרכנים, והציבור רשאי להעביר תגובות ולהשתתף בהליך. לדברי החברה, הליך תיק תעריפים כזה עשוי להימשך כ־18 חודשים. המשמעות היא שהעלאות התעריפים המבוקשות אמורות להתחיל לכל המוקדם ב־2028.
ויש סיבה טובה לא להתייחס למספרים שהחברה מבקשת כאל עובדה מוגמרת. הרגולטור בקליפורניה אינו מחויב לאשר את מלוא דרישותיהן של חברות המים. רק בחודש שעבר טיפלה הוועדה בבקשת תעריפים של חברת מים אחרת, סן גבריאל ואלי ווטר, שביקשה העלאה של 13.2% בחטיבת לוס אנג'לס שלה לשנת 2026. ההצעה שהובאה בפני הוועדה אישרה בסופו של דבר עלייה של 7% בלבד לשנת המבחן, ואחריה עליות מתונות יותר.
זו בדיוק הסיבה שהקרב על גולדן סטייט ווטר רק מתחיל.
עבור משפחה שמשלמת 80 או 100 דולר בחודש על מים, עוד 10 או 15 דולר אולי אינם נשמעים כמו אסון בפני עצמם. אבל יוקר המחיה אינו מגיע בחשבון אחד. הוא מצטבר: עוד כסף לחשמל, עוד לביטוח הבית והרכב, עוד בסופרמרקט, עוד עבור דלק, שכירות או משכנתה – ועכשיו גם עוד עבור המים שיוצאים מהברז.
וזה אולי הסיפור הגדול יותר שמסתתר מאחורי בקשת התעריפים. קליפורניה דורשת מתושביה לחסוך במים, להשתמש בפחות אנרגיה ולהתנהל באופן יעיל יותר, אבל התשתיות שעליהן נשענת המדינה עולות יותר ויותר כסף לתחזוקה. כאשר הצינורות מתיישנים, מחירי הבנייה עולים והדרישות הסביבתיות מתרחבות, מישהו צריך לשלם את החשבון.
אם גולדן סטייט ווטר תקבל את מבוקשה במלואו עדיין מוקדם לדעת. מה שכבר ברור הוא שהבקשה הרשמית מונחת על שולחן הרגולטור, והיא גדולה: 95 מיליון דולר נוספים בשנה הראשונה לבדה. עבור החברה זהו מאבק על השקעות ותשתיות לעשור הבא. עבור הלקוחות שלה, הסיפור פשוט הרבה יותר.
בסופו של דבר, הם רוצים לדעת דבר אחד: כמה יעלה לפתוח את הברז.