
חלק מהאנליסטים מעריכים כי ברקשייר מתכוננת לתרחיש של קריסה או תיקון חד בשווקים. "זה גורם לך לתהות מה ברקשייר האת'וויי יודעת שכל השאר לא יודעים", אמר אחד האנליסטים. "הם אוגרים מזומנים בזמן שרוב המשקיעים, גדולים וקטנים, ממשיכים להזרים כסף לשוק ודוחפים אותו לשיאים חדשים". הדברים מגיעים לאחר שבשבועיים האחרונים מדדי S&P 500 והנאסד"ק קבעו שוב ושוב שיאים חדשים, גם אחרי הירידות שנרשמו בתחילת העימות מול איראן.

וורן באפט
אבּל דחה את הטענות שלפיהן החברה פשוט חוששת להשקיע. לדבריו, הכסף נועד לשמש כ-"אבקה יבשה" - מונח שבאפט עצמו נהג להשתמש בו - כדי לאפשר לברקשייר לנצל הזדמנויות גדולות ברגעים שבהם אחרים חוששים לפעול. "זה מאפשר לנו לפעול בצורה החלטית, להשקיע כשאחרים מהססים או מפחדים, ולעמוד יציבים כשהשווקים נכנסים לסערה", כתב בעדכון הרבעוני של החברה.
היקף המזומנים הנוכחי של ברקשייר גדול בהרבה מזה שהחזיקה לפני שני המשברים הגדולים הקודמים. בזמן התפוצצות בועת הדוט-קום בשנת 2001 החזיקה החברה ב-68 מיליארד דולר במזומן - יותר ממחצית משווי החברה באותה תקופה. ערב משבר הסאב-פריים ב-2007 היו בקופתה 47 מיליארד דולר. לאחר קריסת הדוט-קום השתמש באפט בכספים כדי לבצע את אחת העסקאות המשמעותיות בתולדות החברה: רכישת 76% מחברת האנרגיה מידאמריקן אנרג'י תמורת 9 מיליארד דולר.
ההשקעה הזו הפכה בהמשך לבסיס של ברקשייר האת'וויי אנרג'י - אחת מחברות הדגל של הקונצרן. אבּל רמז כי גם כיום החברה מזהה הזדמנויות מעניינות, אך המחירים בשוק פשוט גבוהים מדי מבחינתה. "זה לא שאנחנו לא רואים כיום חברות יוצאות דופן שהיינו שמחים להחזיק", אמר. "אבל כשמסתכלים על המחיר ביחס להזדמנות, התחזיות הכלכליות והסיכונים - אנחנו לא מעוניינים לרכוש אותן במחירים האלה".

המנכ"ל החדש של ברקשייר האת'וויי, גרג אבּל
אבּל לא היחיד שמזהיר מהמצב בשוק. גם מנהל קרן הגידור המיליארדר פול טיודור ג'ונס אמר לאחרונה כי וול סטריט מזכירה לו בצורה מטרידה את התקופה שלפני התפוצצות בועת הדוט-קום בשנת 2000. לדבריו, השוק עלול לספוג תיקון של יותר מ-30%, והוא טען כי רמות התמחור הנוכחיות הפכו קיצוניות. "שווי החברות חשוב מאוד, ושוק המניות פשוט גבוה מאוד כרגע", אמר. "יהיה קשה מאוד להרוויח מכאן בטווח הארוך".
האסיפה השנתית של ברקשייר נפתחה במחווה מיוחדת לבאפט, כולל קטע וידאו שבו נראה הקהל עומד ומריע לו בשנה שעברה, אחרי שהפתיע את המשקיעים כשהודיע כי יפרוש מהניהול השוטף. במהלך ריאיון חי ששודר בכנס עצמו, באפט שיבח את אבּל ואמר שהוא שמח שקיבל את ההחלטה לקדם אותו כבר עכשיו. "הוא מבין עסקים בצורה מאוד מאוד חכמה", אמר.
לפי הדיווחים בארצות הברית, אבּל נחשב למנהל מעורב ותובעני יותר מבאפט. הוא ידוע בכך שהוא שואל שאלות קשות ומעניק עצות ישירות למנהלים בחברה, אך עדיין נמנע מלנהל אותם בצורה צמודה. למרות חילופי ההנהגה, נראה שבברקשייר לא מתכננים שינוי כיוון משמעותי - במיוחד כשבאפט נשאר יו"ר החברה ובעל המניות הגדול ביותר שלה.