השכונה החדשה מוקמת במחוז גליידס, סמוך לעיר אוקיצ'ובי, על שטח של יותר מ-2,200 דונם. לצד הרצון לברוח ממחירי הדיור הגבוהים בניו יורק, המשפחות מחפשות גם סביבה שקטה שבה יוכלו לשמור על אורח חייהן הדתי והקהילתי. אלא שהמעבר לאזור שבו כמעט אין קהילה יהודית העלה גם שאלות בנוגע ליחס התושבים המקומיים ולאנטישמיות. הנושא אף עלה במהלך ביקור של משפחות חרדיות באתר הבנייה, כשהשריף המקומי הבטיח להגן על התושבים החדשים מפני גילויי שנאה.
הסיבה המרכזית למעבר היא מצוקת הדיור בקהילות החרדיות הגדולות בצפון-מזרח ארצות הברית. משפחות צעירות ומרובות ילדים מתקשות לרכוש בתים באזורים כמו ברוקלין, שבהם מחירי הנדל"ן גבוהים במיוחד. יידל פרלשטיין, מנהל התפעול של הפרויקט, הסביר בריאיון לתחנת הרדיו הציבורית בפלורידה כי זוגות חרדים רבים מתחתנים בגיל צעיר, ובשלב הזה עדיין אין ברשותם מספיק חסכונות לרכישת בית. לדבריו, המטרה היא לאפשר להם לגדל משפחה בבית מרווח, בלי לוותר על אורח החיים הקהילתי והדתי.

פרויקט המגורים "לייקפרונט אסטייטס" קיבל כבר משפחות ראשונות
המחירים בפרויקט ממחישים את ההבדל: לפי התוכניות שהוצגו ב-2025, מחירו של בית עם שלושה חדרי שינה התחיל בכ-460 אלף דולר, ואילו בית עם חמישה חדרי שינה הוצע החל מכ-585 אלף דולר. התוכנית הרחבה כוללת עד 1,000 בתים פרטיים ועוד 300 יחידות להשכרה, לצד שטחים מסחריים וציבוריים. לפי הדיווחים, בפרויקט כבר הושקעו סכומי עתק, המוערכים ביותר מ-100 מיליון דולר, והוא צפוי להמשיך ולהתרחב בשנים הקרובות.
אבל לא מדובר בעוד שכונת מגורים חדשה. היזמים מבקשים להקים קהילה חסידית עצמאית, שתאפשר לתושביה לנהל את חייהם כמעט בלי לצאת מהאזור. התוכניות כוללות בתי כנסת, מקווה, תלמודי תורה, ישיבות, בתי ספר לבנות, כולל אברכים, סופרמרקט עם מוצרים כשרים ומרכז רפואי. חלק מהחזון הזה כבר מתחיל להתממש: בתי הספר הראשונים נפתחו, והילדים החלו ללמוד בקהילה החדשה. גם ארגון הצלה בדרום פלורידה נערך להקמת סניף מקומי, וכבר קיים פגישות עם מתנדבים פוטנציאליים שיספקו שירותי חירום לתושבים.
מעבר ליתרונות הכלכליים, הקמת הקהילה נועדה גם להציע למשפחות סביבה שמתאימה לאורח החיים החרדי. לפי דיווח באתר החרדי "דיילי מונרו", היזמים מציגים את לייקפרונט כמקום שבו יוכלו הורים לגדל את ילדיהם הרחק מההמולה ומההשפעות הלא רצויות של העיר הגדולה, תוך שמירה על מסגרת קהילתית ודתית. מבחינת המשפחות, המשמעות היא האפשרות ליהנות ממרחב גדול יותר ומחיים שקטים, בלי להתרחק מהקהילה שאליה הן משתייכות.
אחרי תקופה ארוכה של תכנון ובנייה, הפרויקט הגיע החודש לרגע משמעותי. יותר מ-80 משפחות חרדיות מניו יורק כבר עברו להתגורר במקום, ועשרות נוספות צפויות להצטרף אליהן בשבועות הקרובים. בתיעודים שהופצו ברשתות החברתיות נראים הרחובות והבתים החדשים, לצד המשפחות שמתחילות לבנות את חייהן במקום. בינתיים, עבודות הפיתוח נמשכות, ובמקביל נערכים להרחבת השירותים הקהילתיים לקראת הגעתן של משפחות נוספות.
הגעתן של משפחות חרדיות מניו יורק מעוררת עניין גם בקרב התושבים הוותיקים באזור, שרובם אינם יהודים. מחוז גליידס נחשב לאזור שמרני ורפובליקני, והאפשרות להקמת קהילה חסידית גדולה עוררה בתחילה גם חששות. נורם וגנר, נשיא אגודת התושבים המקומית בבקהד רידג', סיפר כי כששמע לראשונה על הפרויקט, חשב שהאזור עומד לקבל מספר גדול של מצביעים דמוקרטים מניו יורק. עם זאת, הוא הבהיר כי היחסים עם היזמים טובים, וכי החששות המרכזיים של חלק מהתושבים נוגעים לעומסי התנועה הצפויים בעקבות הבנייה.
גם שאלת האנטישמיות עלתה בשיחות עם התושבים המקומיים. כאשר נשאל וגנר אם הוא צופה עוינות כלפי המשפחות היהודיות, השיב כי אינו רואה סיבה לכך, אך הוסיף בחיוך: "כל עוד הם יתנהגו כמו שצריך". במקביל, הרשויות המקומיות ביקשו להעביר מסר ברור למשפחות החדשות. במהלך ביקור של עשרות משפחות חרדיות באתר הבנייה בנובמבר 2025, נפגש איתן השריף של מחוז גליידס והבטיח שלא לאפשר גילויי אנטישמיות כלפיהן. לדבריו, באזור אין רגשות אנטישמיים, והוא התחייב לפעול כדי להבטיח את ביטחונם ושלוותם של התושבים החדשים.
למרות שהאנטישמיות בארצות הברית נותרה ברמות גבוהות מאז טבח 7 באוקטובר, אין עדות לכך שהיא הייתה גורם מרכזי בהחלטת המשפחות לעזוב את ניו יורק. היזמים מדגישים בעיקר את מחירי הדיור, האפשרות לגדל משפחות גדולות בסביבה מרווחת ואת הרצון לשמור על אורח חיים חרדי. לכך מצטרפים גם היתרונות הכלכליים של פלורידה, ובראשם היעדר מס הכנסה מדינתי.
כעת, עם כניסת המשפחות הראשונות ופתיחת בתי הספר, לייקפרונט מתחילה להפוך מתוכנית שאפתנית לקהילה של ממש. אם הפרויקט ימשיך להתפתח כמתוכנן, מאות משפחות נוספות עשויות להצטרף בשנים הקרובות, ולהפוך את האזור הכפרי והשקט לאחד המרכזים החדשים של החיים החסידיים בארצות הברית.