מערכת היחסים המתוחה בין הנשיא דונלד טראמפ לבין המגזין "האטלנטיק" קיבלה תפנית מפתיעה השבוע, כאשר התברר שהנשיא התקשר בטעות לכתבי המגזין באישון לילה – תקרית שהובילה לבסוף לראיון פנים אל פנים מרתק.
כתבת "האטלנטיק" אשלי פרקר חשפה את הפרטים המפתיעים בראיון ב"מורנינג ג'ו" בערוץ MSNBC ביום שני, כאשר סיפרה על סדרת האינטראקציות המוזרות שהיו לה ולעמיתיה עם הנשיא בשבועות האחרונים.
"היו לנו שתי שיחות, ולמעשה גם שיחת טלפון בשעה 1:28 לפנות בוקר שנגרמה כנראה מלחיצה מקרית בכיס של הנשיא," טענה פרקר בראיון.
לפי דבריה, הסיפור המוזר החל כאשר כתבי המגזין התקשרו לטראמפ בשלהי מרץ, והנשיא ענה להם למרות שלא ידע מי מתקשר. כמה שבועות לאחר מכן, העיתונאים – שסירבו לומר כיצד השיגו את מספר הטלפון של הנשיא – קיבלו שיחה בלתי מכוונת ממנו באמצע הלילה. לבסוף, הם הצליחו לקבוע פגישת פנים אל פנים עם טראמפ ביום חמישי שעבר.
הסיפור המוזר החל כאשר כתבי המגזין התקשרו לטראמפ בשלהי מרץ, והנשיא ענה להם למרות שלא ידע מי מתקשר. כמה שבועות לאחר מכן, העיתונאים – שסירבו לומר כיצד השיגו את מספר הטלפון של הנשיא – קיבלו שיחה בלתי מכוונת ממנו באמצע הלילה. לבסוף, הם הצליחו לקבוע פגישת פנים אל פנים עם טראמפ ביום חמישי שעבר
בתחילת הראיון, טראמפ הבטיח לפרקר, וכן לכתב מייקל שרר ולעורך "האטלנטיק" ג'פרי גולדברג, כי ניהל שיחה "חיובית" עם שר ההגנה המתמודד עם משבר, פיט הגסט, והביע ביטחון שהמנחה לשעבר של פוקס ניוז – המנהל כעת את הפנטגון – "יסדר את עצמו".
גולדברג דיווח ב-24 במרץ כי באופן בלתי מכוון הוא צורף לשיחה שבה בכירים אמריקאים, כולל הגסט וסגן הנשיא ג'יי.די. ואנס, דנו ב"תוכניות מלחמה" באפליקציית המסרים "סיגנל". דיווח זה פתח סדרה של כתבות על מנחה החדשות לשעבר שהטילו ספק ביכולתו להוביל את הפנטגון. ה"ניו יורק טיימס" דיווח כי הוא חלק מידע רגיש באופן דומה עם אשתו ואחיו.
למרות שטראמפ כינה בעבר את גולדברג "שפל" והאשים את "האטלנטיק" בכך שהוא מגזין כושל לאחר שפרסם את הסיפור על מחדלי התקשורת של צוות הגסט בחודש שעבר, הוא נאות להיפגש עם הכתבים. יתרה מכך, לפי "האטלנטיק", הנשיא הודה כי "סיגנל-גייט" – הסיפור על הפרות הנהלים של הגסט – היה אמיתי.
טראמפ הכריז ברשתות החברתיות ביום חמישי כי הוא עומד "להיפגש עם, מכל האנשים, ג'פרי גולדברג, העורך של 'האטלנטיק'," אותו האשים בכתיבת סיפורים מזויפים עליו. בפגישה עצמה, הנשיא הסביר לגולדברג מדוע הזכיר את פגישתם ברשת החברתית Truth Social.
"זו הדרך שלי להסביר לאנשים שאתה כאן למעלה, כי רוב האנשים יגידו, 'למה אתה עושה את זה?'" אמר טראמפ. "אני עושה את זה כי יש כבוד מסוים."
גולדברג תיאר את טראמפ, בוגר אוניברסיטת פנסילבניה כמוהו, כ"מקסים" ו"ממוקד" במהלך הדיון שלהם. בראיון רדיו ביום שני הוא הוסיף כי לא כולם מבינים את חוש ההומור של טראמפ.
"יש אנשים שלא מוצאים אותו מצחיק," אמר יליד לונג איילנד על הנשיא שגדל בקווינס. "אני דווקא מוצא אותו מצחיק. אני יודע שהוא עושה מופע חצי מהזמן."
מערכת היחסים בין טראמפ ל"אטלנטיק" ידעה עליות ומורדות לאורך השנים. הנשיא האשים בעבר את המגזין בבידוי סיפור על חוסר העניין שלו בביקור בבית קברות צבאי צרפתי בשנת 2020, שם קבורים לטענתו "לוזרים". הרמטכ"ל לשעבר של טראמפ, גנרל ג'ון קלי, אישר ל-CNN כי היה נוכח כאשר הנשיא השמיע את אותה הערה במהלך כהונתו הראשונה.
בראיון השבוע, טראמפ ואנשי "האטלנטיק" דנו גם במחלוקות הנשיא עם שופטים. הנשיא אמר להם כי הרשות המבצעת שלו מכבדת את פסיקות בית המשפט העליון, למרות שיחסיו עם הרשות השופטת היו מתוחים לאחרונה בשל פסיקות הקשורות להגירה ולפיטורי עובדים פדרליים.
המקרה של שיחת הטלפון הלילית והראיון שבא בעקבותיה מדגישים את דפוסי התקשורת הייחודיים של הממשל הנוכחי. כפי שפרקר ציינה בראיון שלה ב-MSNBC, האינטראקציות של הצוות עם הנשיא הדגימו עקביות באופן שבו הממשל מתקשר – לעתים באופן לא שגרתי ובשעות לא שגרתיות.
אנשי תקשורת וניתוח פוליטי מצביעים על כך שהתקרית מדגישה את הגישה הישירה והבלתי מסוננת של טראמפ לתקשורת, גישה שמייצרת לעתים קרובות כותרות לא צפויות ומפתיעות. בעוד שפוליטיקאים אחרים נוטים להקיף את עצמם בשכבות של יועצי תקשורת ואסטרטגים, טראמפ ממשיך להפגין נכונות לתקשר ישירות – לפעמים באופן לא מתוכנן – עם כלי תקשורת, כולל אלה שהוא מבקר בחריפות.
"זה מפתיע שנשיא ארה"ב מחזיק את מספר הטלפון האישי שלו זמין לעיתונאים," אמרה ד"ר שרה כהן, מומחית לתקשורת פוליטית מאוניברסיטת קולומביה. "אבל זו בדיוק הגישה הבלתי קונבנציונלית שמאפיינת את טראמפ. הוא אוהב את האפשרות לדבר ישירות, ללא מתווכים, אפילו עם אלה שהוא מגדיר כיריבים."
מקרה ה"חיוג בטעות" גם מעלה שאלות לגבי אבטחת התקשורת בבית הלבן, במיוחד לאור הגילויים האחרונים על השימוש באפליקציות הודעות מסחריות כמו "סיגנל" לדיונים רגישים. מומחי אבטחת סייבר הביעו דאגה לגבי האפשרות ששיחות של הנשיא עם עיתונאים או גורמים אחרים עשויות להיות חשופות להאזנות.
בעוד שהבית הלבן לא הגיב רשמית לטענות על שיחת הטלפון הלילית הבלתי מכוונת, התקרית מוסיפה פרק נוסף למערכת היחסים המורכבת בין הנשיא לתקשורת המיינסטרים, ומדגישה את הדינמיקה הבלתי צפויה שמאפיינת את הממשל הנוכחי.