המון שקרא קריאות אנטי-ישראליות הצית מסעדת מזון מהיר של רשת המזון האמריקאית 'KFC' ביום שישי בלילה, במה שהוביל למעצרם של יותר מ-50 בני אדם, כך מדווחת סוכנות הידיעות AFP. מפקד משטרת העיר מירפור מסר כי קרוב ל-400 מפגינים התאספו ועוררו עימותים עם רשויות אכיפת החוק רגעים לפני ההצתה.
"אמרנו להם שהם יכולים למחות רק באזור מסוים. אבל, כשמספרם התחיל לגדול, הם עשו את דרכם ל-KFC", אמר קמרן מוגול לסוכנות הידיעות הצרפתית, והוסיף כי תשעה שוטרים נפצעו כאשר המפגינים זרקו עליהם אבנים.
לאחר מכן, הקהל החל מצית את מסעדת המזון המהיר בזמן שאנשים רצו החוצה לרחוב כדי להימלט מהאש.
הבניין לא נשרף לחלוטין וסרטונים ברשתות החברתיות מציגים חלונות מנופצים, רהיטים שבורים, וציוד פגום.
A KFC branch set on fire in Mirpur, AJK.#Pakistan #AJK #Kashmir #KFC pic.twitter.com/VmFDeF77l2
— The Pakistan Daily (@ThePakDaily) March 30, 2024
פקיסטן, רפובליקה אסלאמית דתית, ראתה בחודשים האחרונים עליה בקריאות להחרים את KFC על רקע הסכסוך המתמשך בין ישראל לחמאס.
KFC, הידועה במקור כקנטאקי פרייד צ'יקן, היא רשת המסעדות השנייה בגודלה בעולם אחרי מקדונלד'ס, עם למעלה מ-22,000 מיקומים ברחבי העולם בכ-150 מדינות נכון לדצמבר 2019. חברת האם שלה, Yum Brands, ספגה חרמות בשל עסקיה בישראל והשקעותיה בסטארט-אפים ישראלים.
מספר רב של מותגים מערביים מרכזיים, ובמיוחד ענקיות מזון מהיר בארה"ב, איבדו לקוחות במדינות מוסלמיות עקב החרם על חברות שנתפסו כתומכות במלחמתה של ישראל בעזה.
כזכור, ישראל פתחה בפעילותה בעזה בעקבות פלישת מחבלי חמאס לחלק הדרומי של המדינה באוקטובר האחרון.
במהלך המתקפה נרצחו למעלה מ-1,200 בני אדם ומאות בני ערובה נחטפו. מאז גם עשרות אלפי עזתים מצאו את מותם, אם כי המספרים המדויקים יתכן ולעולם לא יוודעו בשל העובדה כי הלה מדווחים על ידי חמאס עצמו.