נשיא ארה"ב ג'ו ביידן ונשיא סין שי ג'ינפינג ייפגשו פנים אל פנים ב-15 בנובמבר בסן פרנסיסקו, קליפורניה, בזמן שהמתיחות בין שתי המדינות ממשיכה לעלות, כך הודיע הבית הלבן ביום שישי.
שני מנהיגי העולם נפגשו לאחרונה בנובמבר 2022 במהלך פסגה בבאלי, אינדונזיה, שם דנו ביידן ושי כיצד לשפר את היחסים בין סין לארה"ב.
מהבית הלבן נמסר כי ביידן ושי ידברו על "שמירה על קווי תקשורת פתוחים" בין שתי המדינות, כמו גם על "מגוון נושאים אזוריים וגלובליים".
"אנחנו ברורים לגבי זה", אמר גורם אמריקני לחדשות CBS.
"אנחנו יודעים שהמאמצים לעצב או לתקן את סין במשך כמה עשורים נכשלו, אבל אנחנו מצפים שסין תהיה בסביבה ותהיה שחקנית מרכזית על הבמה העולמית למשך שארית חיינו".
הפגישה היא סימן חיובי, אמרו עוזרים בבית הלבן ל-CNN, על רקע המתיחות הגבוהה בין ארה"ב לסין.
במהלך הפגישה, ביידן ושי שואפים לפתח "מסגרת" בין שתי המדינות התחרותיות תוך "ניקוי תפיסות שגויות", אמרו פקידים אמריקאים ל-CNN.
יש לציין כי שי לא נכח בעצרת הכללית של האו"ם בספטמבר.
כמה מנהיגים בולטים נוספים מצרפת, רוסיה, בריטניה והודו דילגו גם הם על המאורע ועל נאומו של ביידן.
במהלך נאומו של ביידן בעצרת הכללית של האו"ם הבטיח הנשיא כי אינו רוצה להכיל את סין או מדינות אחרות.
במקום זאת, ביידן התייחס לכך שהוא מתמקד ב"הפחתת סיכונים, לא ניתוק" עם המדינה, והדגיש כי הוא רוצה "לנהל תחרות בצורה אחראית" עם סין.
במהלך חודשי הקיץ, כמה בכירים בממשל ביידן ביקרו בסין בזמן שהמתיחות המשיכה להסלים; מזכיר המדינה אנטוני בלינקן נפגש עם נשיא סין שי ג'ינפינג, ראש משרד החוץ המרכזי וואנג יי, ושר החוץ צ'ין גאנג, במהלך ביקור בבייג'ינג ביוני, בניסיון לדחוף לתקשורת ישירה בין הצבאות במשברים.
שרת המסחר ג'ינה ריימונדו ביקרה בסין באוגוסט כדי להיפגש עם שר התרבות והתיירות הסיני, הו הפינג, כדי לדון כיצד ניתן להגביר את התיירות ההדדית.
"זו לא מערכת היחסים של לפני חמש או 10 שנים - אנחנו לא מדברים על רשימה ארוכה של תוצאות או תוצרים".
"המטרות כאן הן באמת לנהל את התחרות, למנוע את הסיכון לעימות ולהבטיח ערוצי תקשורת פתוחים", אמר גורם אמריקני על הפגישה בין ביידן לשי.