מזכירת העיתונות של הבית הלבן, ג'ן פסקי, בילתה חלק מיומה האחרון בתפקיד בניסיון להסביר ליורשה, שהטענה שהבחירות נגנבו עשויה לא לעלות בקנה אחד עם ממשל שסימן את חקירת תוצאות ההצבעה ב-2020 כ"איום על הדמוקרטיה".
הנושא התעורר השבוע, כשצצו פוסטים ישנים בטוויטר בהם מזכירת העיתונות הנכנסת קארין ז'אן-פייר טענה שהבחירות לנשיאות ב-2016 והמירוץ למשרת המושל בג'ורג'יה ב-2018 "נגנבו" על ידי המנצחים הרפובליקנים.
היא גם השתמשה בהאשטאג "#חסר תקדים" בהתייחסות לנשיא הנבחר דונלד טראמפ ב-2016, וקידמה מאמצים לחסום את אישור-הניצחון של טראמפ ע"י שלילת קולות האלקטורים שבהם זכה.
הנשיא ג'ו ביידן ותומכיו, כולל פסקי, קראו שוב ושוב כי איתגור תוצאות הבחירות הוא "איום על הדמוקרטיה", וכי מחאת הונאת הבחירות שהסלימה להתפרעות אלימה בקפיטול של ארה"ב בינואר 2021 - במטרה לחסום את אישור הניצחון של ביידן - הייתה "המתקפה הגרועה ביותר על הדמוקרטיה שלנו מאז מלחמת האזרחים", לפי הנשיא.
אבל כשהתעמתה עם הציוצים של ז'אן פייר, פסקי נתנה ליורשת כרטיס-מעבר.
ז'אן פייר "אישרה שדונלד טראמפ ניצח ב-2016", אמרה פסקי ל-Mediaite ביום שישי.
"כרבים מאיתנו, היא הייתה מודאגת מהממצא של קהילת המודיעין האמריקאית שרוסיה התערבה כדי לעזור לטראמפ. אבל הוא ניצח".
באשר לטענתו של ז'אן-פייר שמושל ג'ורג'יה בריאן קמפ גנב את ניצחונו ב-2018, אמרה פסקי, "כולנו מסכימים שהבחירות ב-2018 בג'ורג'יה היו סדורות. וכולנו מודאגים גם בנושאי דיכוי בוחרים, כולל הנשיא. קמפ ניצח והיא רואה שהציוץ הזה פישט יתר על המידה את הבעיה".
פסקי גם הגנה על המתקפה של ז'אן פייר ב-2020 על פוקס ניוז, שבה האשימה הפעילה הדמוקרטית הוותיקה את פוקס ניוז ב"גזענות" - הערה שהטילה ספק אם היא יכולה להתמודד עם חיל-העיתונות של הבית הלבן בצורה הוגנת.
"זהו קליפ בן שנים המתייחס לפרשנית דעה - לא כתבת - כשהיא לא הייתה בממשל ולא דיברה בשם הנשיא", אמרה פסקי.
שוב, פסקי גם הגנה על ביידן עצמו לאחר שהנשיא הציע מוקדם יותר השנה שבחירות אמצע הקדנציה – שרבים מצפים שילכו באופן גרוע עבור הדמוקרטים – יכולות להיות בקלות לא לגיטימיות.
מזכירת העיתונות גינתה פחות את הספקנות בבחירות ואמרה על הערתו של ביידן, "ובכן, הבוחרים צריכים להיות עם עיניים פקוחות לרווחה, וזה מה שהנשיא ביטא באותו לילה, שאנשים מנסים לעשות זאת יותר קשה להצביע".