רשויות הבריאות ברחבי ארצות הברית מגלות אופטימיות זהירה, וזאת על רקע העובדה שתחלואת הקורונה רושמת ירידה ב-49 מתוך 50 המדינות.
תחנת בדיקות קורונה בלוס אנג'לס, בשבוע שעבר (צילום: Getty Images)
לפי נתונים שנמסרו מהמרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC), ממוצע הנדבקים החדשים בכל יום ירד בחצי מיליון מאז אמצע חודש ינואר, כאשר מגמה זו מורגשת בכל המדינות מלבד מיין.
בנוסף, מספר חולי הקורונה המאושפזים בבתי החולים השונים ירד ב-15% בשבועיים האחרונים, וכיום ישנם כ-124 אלף חולי קורונה בבתי החולים השונים.
לעומת זאת, מספר מקרי המוות כתוצאה מהידבקות בנגיף עדיין נמצא בעלייה ב-35 מדינות. עם זאת, חשוב לזכור שמקרי המוות מדווחים באיחור של מספר ימים, ויתכן שמספר זה עתיד לרדת בדומה לתחלואה ומספר המאושפזים.
ללא קשר לכך, ארצות הברית מתקרבת ל-900 אלף מתים מקורונה (ב-CDC מדווחים כיום על 892,442 קורבנות) - פחות מחודשיים לאחר שארה"ב חצתה את רף 800 אלף הקורבנות.
ד"ר ברברה פרר, מנהלת מחלקת בריאות הציבור במחוז לוס אנג'לס (צילום: Getty Images)
בעקבות כך, רשויות מקומיות רבות מקוות שבקרוב ניתן יהיה לבטל חלק ממגבלות הקורונה, לרבות חבישת מסכות.
כך לדוגמה, אמש (חמישי) מנהלת מחלקת בריאות הציבור במחוז לוס אנג'לס, ד"ר ברברה פרר, חשפה שהמחוז נערך לבטל את חובת המסכות באירועים המוניים המתקיימים בשטח פתוח (למשל, משחק כדורגל או הופעות) כאשר מספר חולי הקורונה שמתאשפזים בכל יום יהיה נמוך מ-2,500 במשך שבעה ימים רצופים.
לשם השוואה, נכון ליום חמישי היו 3,398 חולי קורונה בבתי החולים השונים במחוז המאוכלס ביותר בארצות הברית. שבוע קודם לכן, ביום חמישי ה-27 בינואר, היו 4,323 חולי קורונה בבתי החולים.
לאחר מכן, המחוז יקווה לרשום שבועיים רצופים שבהם בכל יום ידווח על פחות מ-50 נשאים חדשים על כל 100 אלף תושבים. אם זה אכן יקרה, המחוז צפוי לבטל את חובת המסכות בבתי הספר, בתי חולים, בתחבורה הציבורית ועוד. עם זאת, חשוב לציין שכיום נתון זה עומד על 1,237 נשאים חדשים על כל 100 אלף תושבים.
"כאשר נגיע למצב שבו פחות אנשים נדבקים, נוכל לצמצם את חובת המסכות באופן חלקי", הסבירה ד"ר פרר והוסיפה, "אבל אנחנו עדיין לא הגענו לנקודה הזו".