אולימפיאדת החורף מתחילה בקרוב בביג'יין ונכון לעתה נראה כי סכנות רבות אורבות באופק לאתלטים.
האחרונה שבהם באה בעקבות דיווח על אזהרה חמורה שקיבלו ספורטאים שעלולים להיתקל בבשר סיני מזוהם בחומר האסור 'קלנבוטרול', כך לפי הסוכנות העולמית למלחמה בסמים (WADA) אשר פרסמה את האזהרה בשבוע שעבר.
דובר ה-WADA מסר שההנחיות לספורטאים מטיילים הן "לאכול רק במקומות שקיבלו אישור ברור ממארגני האירועים" כך דיווח אתר החדשות האולימפי Inside the Games.
האזהרה הגיעה לאחר שהסוכנות הגרמנית למלחמה בסמים הזהירה את ספורטאיה להימנע מבשר סיני בכל מחיר ולחפש אלטרנטיבה על פני זיהום אפשרי מקלנבוטרול שעלול לפגוע בבריאותם ולפסול אותם מהתחרות.
דאגות לגבי הבשר הסיני המזוהם קיימות כבר עשרות שנים, למרות שסין אסרה על חקלאים ב-1997 להשתמש בקלנבוטרול, הידוע גם בשם "אבקת בשר רזה", להאכלת בעלי חיים כמו חזירים ועגלים.
תוסף המזון הבלתי חוקי אשר תוכנן לייצר בשר רזה יותר על ידי זירוז בניית השרירים ושריפת השומן של החיות עדיין נפוץ יחסית בסין.
אך גם לא סביר שהמתחרים של המשחקים הקרובים יאכלו את הארוחות שלהם מחוץ לכפר האולימפי שבו יוכלו לאכול מזונות משפרי ביצועים כאלה, שכן בייג'ין התחילה להפעיל מערכת סגורה לפני שבועיים שבה ספורטאים ייכנסו לבועה האולימפית עם הגעתם או לאחר 21 יום בהסגר אם לא חוסנו לחלוטין.
ובתוף כך, עדיין נראה כי ה-WADA לא סומך במאת האחוזים על הסינים, הארגון מסר אמר כי זו "האחריות של מארגני האירועים והממשלות להבטיח שהבשר הזמין לספורטאים אינו מזוהם", כולל בכפר האולימפי.
ספורטאים יכולים להיבדק ולהימצא חיוביים בבדיקות סמים עבור "רמות נמוכות מאוד" של קלנבוטרול, הוסיף הדובר.
Clenbuterol (בשמו הלועזי), נאסר על ידי האיחוד האירופי בשנת 1988 ובארצות הברית בשנת 1991, ויכול גם לגרום לבעיות בריאות חמורות בבני אדם כולל רעד, בחילות, כאבי ראש, ושינויי מצב רוח.
עם זאת שערוריות בתעשייה הובילו לגלי ספקנות מקומיים וזרים ביחס ליכולת של הרשויות הסיניות להסדיר כראוי את בטיחות המזון.
במרץ 2011, מאות אנשים סינים חלו מצריכת בשר חזיר מזוהם בקלנבוטרול, על פי המרכז הלאומי למידע ביוטכנולוגי, מכיוון שכמה מחקלאי החזירים המשיכו להשתמש בסם באופן לא חוקי למטרות רווח.
בשנת 2012, מינהל הספורט הכללי של סין פרסם דרישה דחופה לספורטאים האולימפיים הסינים שלא לאכול בשר, בגלל החשש שהם יצרכו קלנבוטרול.
ההכרזה הגיעה לאחר שאלופת סין האולימפית בג'ודו, טונג וון, הורחקה לשנתיים בשל שרידי קלנבוטרול בזרם הדם שלה.