רישיונה הרפואי של רופאה מהמכון הטכנולוגי המוביל בעולם (MIT) אשר רשמה לחולים את התרופה 'Ivermectin', ואת התרופה 'Hydroxychloroquine' (איברמקטין, והידרוקסיכלורוקין) והיא קיבלה הוראה לעבור הערכה פסיכיאטרית.
מועצת הרישוי של מדינת מיין הצביעה על ביטול הרישיון הרפואי של ד"ר מריל נאס למשך 30 יום לאחר שהאשימה אותה בהפצת "מידע מוטעה" על נגיף COVID-19.
גורמי בריאות טענו כי נאס "מהווה סיכון מיידי לבריאות ולבטיחות הפיזית של הציבור שעשוי לקבל את שירותיה הרפואיים" כתוצאה מרכישת תרופות אנטי-ויראליות לטיפול ב-COVID.
המועצה הרפואית הצביעה על השעיית נאס לאחר שקיבלה שתי תלונות בלבד על כך שהיא מפרסמת מידע כוזב בבלוג שלה ובטוויטר.
הכל החל כאשר רופא הודיע לדירקטוריון של מיין כי בנו של אחד ממטפוליה יצר איתו קשר, וטען שאביו "הוזה" ו"לא מרגיש טוב" לאחר שהרופאה רשמה לו איברמקטין.
נאס דיווחה בעצמה לוועדה הרפואית על כך שהשיגה והידרוקסיכלורוקין בטענת שווא לאחר שחולה COVID שלה סובל בעצם לא מקורונה אלא ממחלת ליים.
"זו הייתה הדרך היחידה להשיג תרופה שעלולה להציל חיים עבור המטופל שלי", אמרה נאס.
This is why so few doctors are willing to speak up. In this crazy world, they are risking everything for not toeing the line. This is someone who showed actual courage. https://t.co/YaX5zHgUGL
— DMChowdhs (@DChowdhs) January 18, 2022
בבלוג שלה, נאס הטילה ספק ביעילות ובבטיחות של חיסוני COVID-19, בטענה שהם קשורים לפגיעה ברבייה.
איברמקטין והידרוקסיכלורוקין הם שנויים במחלוקת מכיוון שהם אינם מורשים רשמית על ידי ה-FDA לטפל ב-COVID, אך כמה רופאים ואישי ציבור בולטים טענו שהם פועלים היטב נגד הנגיף.
התקשורת עסקה גם באינפורמציה שגויה סביב איברמקטין, כאשר סוכנות הידיעות AP נאלצה להתנצל על טענה שגויה ש-70 אחוז מהשיחות למרכז בקרת הרעל של מיסיסיפי היו על אנשים שבלעו איברמקטין לטיפול ב-COVID-19 - דבר שהוכח כלא נכון.
CNN סירבה להתנצל בפני ג'ו רוגן לאחר שטענה שמנחה הפודקאסט לקח "תרופה נגד תולעי סוסים", למרות שרוגן קיבל איברמקטין, תרופה המשמשת באופן שגרתי לטיפול בבני אדם, על ידי רופא מורשה.
"הם לא היו צריכים להגיד שזה קשור לתולעי סוסים", הודה ד"ר סנג'אי גופטה מ-CNN במהלך הופעה בתוכנית של רוגן.
בשבוע שעבר, רוגן האשים את CNN בזיוף סרטון שלו מהשנה שעברה, שבו הודיע שהוא חולה ב-COVID.