התובע הראשי במחוז לוס אנג'לס, ג'ורג' גסקון, סיים השבוע את השנה הראשונה שלו בתפקיד הבכיר, ואתמול (רביעי) הוא קיים מסיבת עיתונאים שבה הציג את "הישגיו", למרות שתושבים רבים קוראים להדיחו.
התובע הראשי במחוז לוס אנג'לס, ג'ורג' גסקון (צילום: Getty Images)
על אף עשרות התקריות האלימות שנרשמו בחודשים האחרונים, גסקון טען כי מדיניותו הופכת את המחוז המאוכלס ביותר בארצות הברית "למקום בטוח יותר". הוא אף תקף את מבקריו, כולל אלו שמנסים לגרור בחירות חוזרות לתפקיד.
"אנחנו נעשה ככל הניתן על מנת לוודא שהמצב בשליטה", הוא אמר לפני שעבר לסדרת שאלות רטוריות, "האם מחוז לוס אנג'לס מקום בטוח? אני חושב שכן. האם יש לנו בעיות? ברור לכולם שכן".
בהמשך, גסקון טען כי שיעור הפשיעה הכללי נמצא בירידה: "מלבד רציחות, חווינו בשנה האחרונה ירידה ברוב סוגי הפשיעה, ובפועל אנחנו מעמידים לדין את כל מי שעוסק בפשיעה אלימה. אני לא מזלזל בכך ששיעור הרציחות עלה, זו בעיה שעלינו לטפל בה באופן מיידי".
כאשר נשאל האם לדעתו יש קשר בין מדיניותו לבין מכת הגניבות בחודשים האחרונים, גסקון אמר: "ממש לא".
השבעתו של גסקון בשנה שעברה (צילום: טוויטר)
כזכור, מוקדם יותר השבוע ארגון "Recall Gascón Now" הודיע באופן רשמי על כוונתו לפעול למען הדחת התובע, חודשים ספורים לאחר שכשלו בניסיון הראשון להדיחו.
"רמת הפשיעה ברחבי העיר מזנקת, והתושבים מתוסכלים מכך", מסרה קרן רוזנברי, דוברת הארגון, "אין שום סיבה שלא נוכל להצליח בריקול". מארגני הריקול מצביעים על שורה ארוכה של תקריות אלימות, לרבות מקרי רצח, שוד, גניבה ועוד - ורואים בגסקון כאחראי על כך, וזאת על רקע הבטחת הבחירות המרכזית שלו לפיה יש לבצע רפורמה במערכת הענישה ולבטל את הדרישה לשלם דמי שחרור בערבות.
נדמה כי כעת גם בכירי העיר לוס אנג'לס עשויים לתמוך בהדחתו של גסקון, שכן בשבוע שעבר ראש העיר גרסטי ומפקד המשטרה מייקל מור רמזו על כך שמדיניותו של התובע מאפשרת לעבריינים אלימים לחזור לרחובות העיר.
מתנגדיו של גסקון פתחו בקמפיין חדש להדיחו
כפי שדיווחנו מוקדם יותר השבוע, כדי לגרור בחירות חוזרות לתפקיד התובע הראשי, נדרשת תמיכה של מספיק תושבים (הכמות המדויקת משתנה לפי סוג התפקיד). כך לדוגמה, מוקדם יותר השנה התקיימו בחירות חוזרות עבור תפקיד מושל קליפורניה (בהן המושל ניוסאם ניצח), ומארגני הריקול נדרשו להשיג כמות חתימות השווה ל-12% מסך המצביעים בבחירות האחרונות (כ-1.5 מיליון).
במקרה של גסקון, החוק שונה במעט: על המארגנים להשיג כמות חתימות השווה ל-10% מסך המצביעים הרשומים במחוז לוס אנג'לס תוך 160 ימים. היות שישנם כ-5.7 מיליון מצביעים רשומים במחוז המאוכלס ביותר בארה"ב, על המארגנים להשיג לפחות 579 אלף.
אם זה אכן יקרה, 'הריקול' יפוצל לשתי שאלות שעליהן התושבים יצטרכו להשיב: האחת, האם להדיח את גסקון (שאלת כן או לא), ובמידה שיותר מ-50% יענו 'כן' בשאלה הראשונה, בשאלה השנייה הם יידרשו לבחור בזהות של מחליפו.
אגב, במהלך הניסיון הקודם לגרור בחירות חוזרות, מארגני הריקול הצליחו להשיג רק כ-200 אלף חתימות.