מועצת העיר אורוביל שבקליפורניה הצביעה ברוב מכריע על ההצעה להכריז על העיר כ"עיר רפובליקה חוקתית", זאת כדי להגן על זכויות אזרחיה אל מול חובת החיסונים הפדרלית והמדינית.
גווין ניוסם, מושל קליפורניה (צילום: Shutterstock)
"מה שאנחנו עושים, זה להגן על זכויות האזרחים שלנו ככל נוכל ברמה המקומית", אמר סגן ראש עיירית אורוביל, סקוט תומסון. "במובן מסוים, אנחנו פועלים כעיר מקלט עבור האזרחים שלנו, הזכויות והחירויות שלהם. גווין ניוסם נתן לנו השראה מסוג זה כאשר הכריז על סן פרנסיסקו כעיר מקלט, למה שהוא מאמין שהממשל הפדרלי הלך רחוק מדי נגד האזרחים שלו".
תומסון הגיש את ההצעה לעירייה, והיא התקבלה ברוב של 6-1. ההחלטה נועדה לאפשר לעיר לבטל את הסמכתו לאכוף "כל צו ביצוע שהוצא על ידי מדינת קליפורניה או על ידי הממשל הפדרלי של ארצות הברית, שעוברים את הגבול או מפרים בבירור את הזכויות המוגנות בחוק".
סגן ראש העיר אמר לרשת איי.בי.סי 7, שהצעד מגיע בתגובה ל"כמות החובות הגדולות אשר משפיעות על כל היבט חיינו ועל חיי ילדינו".
בהחלטה נכתב כי העיר מאמינה "בהפרדת רשויות, זכויות הפרט ושלטון החוק, המתוארים בחוקת ארצות הברית – לרבות החופש לשלטון המקומי להיות בעל שליטה מקומית בנושאים הקשורים לאזרחים המתגוררים בתוך גבולות השיפוט של העירייה".
(צילום: Shutterstock)
"התרבות ואורח החיים האמריקני מאותגרים בבסיסה, והם מתעוותים על ידי פוליטיקאים רדיקליים ששכחו שכרפובליקה, הכוח שייך לעם", הוסיף.
"זה קשור לממשל המקומי, שדואג לאזרחים שלנו, וזה מה שאנחנו עושים", אמר חבר המועצה דייב פיטמן.
תומסון אמר לרשת 'פוקס ניוז' כי כל צו ביצוע יטופל בצורה שונה, וכי מועצת העיר תטפל בכל מאבק משפטי אפשרי בהתבסס על הצבעת הרוב. "כל מנדט יטופל בצורה שונה. למרות שאנחנו מבינים שהנגיף הזה חמור, אנחנו גם מאמינים שהגנה על החירויות החוקתיות שיש לאזרחים שלנו היא משהו להתייחס אליו ברצינות", אמר.
ראש העיר אורוביל, צ'אק ריינדולס, אמר כי ההחלטה התקבלה כדי "להראות לאנשים באיזה סוג ממשל אנחנו חיים". "עם כל מצבי החירות האלה, ומנהיגים שמצהירים עליהם, זה מציג אדם אחד באחריות, והוא יכול לעשות פחות או יותר מה שהוא רוצה, גם כאשר מצב חירות כבר לא מהווה איום מיידי, הם לא ששים לוותר על הכוח שיש להם", אמר.