בדומה לערים גדולות נוספות ברחבי ארצות הברית, גם רשויות החוק בלוס אנג'לס עוקבות בדאגה רבה אחר מגמה חדשה שמגבירה את הפשיעה האלימה: "אקדחי רפאים" - כלי נשק מתוצרת עצמית.
'כלי נשק רפאיים' שהוחרמו ע"י ה-LAPD (צילום: משרד התביעה במחוז לוס אנג'לס)
משטרת לוס אנג'לס פרסמה את הדו"ח בשבוע שעבר, ומחר (שלישי) הוא יוצג בפני חברי ועדת המשטרה (Los Angeles Board of Police Commissioners - גוף אזרחי שמפקח על פעילות המשטרה בעיר).
מדו"ח משטרת לוס אנג'לס עולה כי מתחילת השנה נרשמו למעלה מ-100 פשעים אלימים שבהם החשוד או חשודים עשו שימוש באקדחי רפאים, לרבות 24 מקרי רצח, 8 מקרים של ניסיונות רצח, 60 אירועים של תקיפה באמצעות נשק קטלני, ו-20 מעשי שוד.
"אקדחי רפאים הם מגפה לכל דבר", נכתב בדו"ח, "לא רק בלוס אנג'לס, אלא בכל רחבי האומה שלנו".
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
עוד עולה מהדו"ח המדאיג של ה-LAPD כי בין 2017 להיום נרשמה עלייה של כ-4005 במספר כלי הנשק מתוצרת עצמית המוחרמים ע"י המשטרה.
כך למשל, מתחילת 2021 ועד אמצע חודש אוקטובר, שוטרי משטרת לוס אנג'לס החרימו 863 אקדחי רפאים. לשם השוואה, במהלך שנה שעברה הנתון עמד על 813 "בלבד".
"המגמה הנוכחית מראה שמספר כלי הנשק מתוצרת עצמית שיוחרמו במהלך השנים הקרובות רק ילך ויעלה", נכתב בדו"ח.
"כלי נשק רפאים" נרכשים בחלקים ולא נרשמים במאגר הנשק כפי שנדרש בחוק (צילום: טוויטר)
חשוב לציין כי המושג "כלי נשק רפאים" מתייחס לכל כלי נשק שנרכש כחלקים שונים (או שהודפס באמצעות מדפסת תלת מימד) והורכב באופן עצמאי.
באמצעות שיטה זו ניתן "לעקוף" מספר מגבלות הקיימות. כך למשל, כלי הנשק אינו נרשם במאגרי כלי הנשק מכיוון שאין לו מספר סידורי. בנוסף, אותו אדם יכול להשיג את כלי הנשק מבלי לעבור בדיקת רקע (כפי שהחוק הפדרלי קובע, במטרה לוודא שאינו מבוקש ושאינו הורשע בעבירות בעבר).
"כלי נשק רפאיים מחליפים את הדרך הרגילה שבה אנשים רוכשים כלי נשק", הזהירו ב-LAPD.
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
כזכור, לפני כשנתיים סוכל אירוע ירי המוני במחוז לוס אנג'לס, לאחר שבביתו של נער בן 13 נמצאו רובה סער מסוג AR-15, תחמושת, 'רשימת מטרות' ומפה מפורטת של בית הספר "Ánimo Mae Jemison Charter" בעיר.
אותו כלי נשק לא היה רשום במאגרי המשטרה, וחקירה חשפה שהנער הרכיב אותו בבית לאחר שרכש את החלקים השונים.