תחלואת נגיף הקורונה ברחבי המחוז המאוכלס ביותר בארה"ב - לוס אנג'לס - ממשיכה לעלות, ואתמול (ראשון) אובחנו 1,635 נשאים חדשים וארבעה חולים מתו בעקבות הידבקות בנגיף.
אילוסטרציה (צילום: AP)
מעבר לזינוק החד שנרשם בתחלואה בשבועות האחרונים, במחלקת בריאות הציבור של לוס אנג'לס ציינו שאתמול היה היום העשירי ברציפות שבו מספר הנשאים החדשים גבוה מאלף.
אם לא די בכך, ראשי מחלקת הבריאות הסתייגו במעט והזהירו שעלול להיות תת דיווח במספר הנשאים החדשים בגלל סוף השבוע, ונתוני יום שני ישקפו את המצב בצורה מדויקת יותר. סך הנשאים מאז פרוץ המשבר אשתקד עומד כעת על 1,267,860, ומניין הקורבנות עלה ל-24,583.
COVID-19 Daily Update:
— LA Public Health (@lapublichealth) July 18, 2021
July 18, 2021
New Cases: 1,635 (1,267,860 to date)
New Deaths: 4 (24,583 to date)
Current Hospitalizations: 507 pic.twitter.com/A9aeBQzTHU
כפי שדיווחנו בשבוע שעבר, בבתי החולים של לוס אנג'לס ממשיכים לרשום עלייה איטית וקבועה של מספר המאושפזים. כך למשל, בין שבת לראשון מספר החולים שנזקקו לאשפוז עלה מ-507 ל-528, ומספר המאושפזים בטיפול נמרץ עלה מ-103 ל-112.
שדרת הכוכבים המפורסמת, בחודש שעבר (צילום: Getty Images)
לדעת בכירים ברשות הבריאות המקומית במחוז, העלייה בתחלואת הקורונה בעיקר נובעת מהשכיחות של הווריאנט דלתא ("הווריאנט ההודי"). עם זאת, קיים חשש שמפגשים בין אנשים מחוסנים ובלתי מחוסנים גם תרמו לזינוק.
שיעור הבדיקות החיוביות עומד כיום על 3.8%, עלייה חדה לעומת 1.5% ב-4 ביולי ו-0.5% ב-15 ביוני (היום שבו חובת המסכות בוטלה באופן רשמי).
מסיבה זו הוחלט על שינוי משמעותי למדיניות המסכות בשבוע שעבר, והחל מיום שבת בלילה תושבי מחוז לוס אנג'לס - גם כאלה שהספיקו להתחסן - שוב נדרשים לעטות מסכות בחללים סגורים.
Due to increased transmission from the Delta variant and the intermingling of unmasked individuals where vaccination status is unknown, masks will be required indoors regardless of vaccination status starting TONIGHT at 11:59pm. pic.twitter.com/991TrwKKbs
— LA Public Health (@lapublichealth) July 17, 2021
"כמחוז שבו מיליוני אנשים מתגוררים בו, אנחנו לא נמצאים במקום שבו עלינו להיות", הצהיר ביום חמישי האחרון ד"ר מונטו דיוויס, קצין הבריאות של המחוז, "האופציה השנייה - להמתין ולא לבצע שינויים כלשהם - לא ריאלית בהתאם למצב כיום".
עוד הסביר ד"ר דיוויס כי ביממה האחרונה (כלומר, בין רביעי לחמישי) אובחנו 1,537 נשאים חדשים - זינוק של 83% בתוך שבוע בודד: "עד שלא נראה שהתחלואה שוב יורדת, מדיניות המסכות תישאר בתוקף", הוא אמר והוסיף, "חבישת המסכות בחללים סגורים צריכה לחזור להיות שגרתית עבור כולם, ללא כל קשר לשאלה האם הם קיבלו את החיסון או לא".
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
יממה בלבד לאחר מכן, רשויות הבריאות בלוס אנג'לס ביקשו מתושבי המחוז לשקול מחדש נסיעות וחופשות שתוכננו למדינות שבהן תחלואת הקורונה מזנקת, ביניהן נבאדה ופלורידה - שני יעדים תיירות פופולריים ביותר.
"אנחנו ממליצים לכולם, אך בייחוד לכאלה שלא קיבלו את אחד מהחיסונים לקורונה, לשקול מחדש חופשות למדינות שבהן מספר הנשאים החדשים שאותרו בשבוע החולף גבוה במיוחד", מסר ד"ר מונטו דיוויס, "מדובר במדינות כמו השכנה שלנו נבאדה, פלורידה, מיזורי, ארקנסו, לואיזיאנה ועוד".
חמש המדינות שהוזכרו ע"י ד"ר דיוויס הן חמש המדינות שבהן נתון זה - מספר הנשאים החדשים בשבוע החולף על כל 100 אלף תושבים - הוא הנמוך ביותר בארה"ב.
יתרה מכך, חמש המדינות הללו מוגדרות ע"י המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) כבעלות "סיכויי הדבקה גבוהים" - הרמה הרביעית מתוך ארבע. כלומר, תחלואת הקורונה במדינות אלה גבוהה פי 4 עד 7, בהשוואה לקליפורניה.
כך לדוגמה, בקליפורניה אובחנו 36.5 נשאים על כל 100 אלף תושבים במהלך שבעת הימים האחרונים. לשם השוואה, בארקנסו הנתון עומד על 237.4 נשאים על כל 100 אלף תושבים, במיזורי 203, פלורידה עומדת על 183.2, נבאדה על 153.6 ולואיזיאנה על 151.4 נשאים חדשים.
ראוי להזכיר כי מספר הנשאים החדשים בשבוע החולף בלוס אנג'לס גבוה יותר מקליפורניה: 59.2 נשאים חדשים על כל 100 אלף תושבים.