מנכ"ל נייקי, ג'ון דונהאו, כינה את ענקית הלבשת הספורט השבוע "מותג סיני", בעקבות פיאסקו בו הייתה מעורבת בתחילת השנה על רקע החשש לפגיעה בזכויות האדם שביצעה הממשלה הקומוניסטית במספר אזורים שנקשרו למפעלי החברה.

במהלך שיחה על דו"ח הרווחים שנערך השבוע הסביר דונהאו כי לנייקי ראייה ארוכת טווח על פעילותה בסין, שם היא פועלת מזה כארבעה עשורים. "אנחנו מותג הספורט הגדול ביותר שם, ואנחנו מותג של סין ובשביל סין", אמר דונהאו שהמשיך - "הנכס הגדול ביותר שיש לנו בסין הוא ההון העצמי הצרכני. הצרכנים חשים קשר חזק ועמוק למותגי NIKE, ג'ורדן וקונברס בסין. וזה אמיתי".

 

דונהאו המשיך ואמר כי החברה מתכוונת להמשיך ולהשקיע בפעילות בסין מכיוון שהיא דיווחה על הכנסות טובות מהצפוי ברבעון הרביעי למרות שמכירותיה בסין פספסו את ציפיות וול סטריט.

מניות נייקי הגיעו לשיא כל הזמנים במהלך המסחר ביום שישי של השבוע שעבר.

אך נייקי ספגה לאחרונה ביקורת על שיטות עבודה בכפייה באזור האוטונומי של שינג'יאנג האויגור (XUAR) - שם קיימים מחנות ריכוז. בתוך כך דאגה החברה להרגיע את הלקוחות שהיא לא נעזרת בטקסטיל או במוצרים מהאזור, כמו כותנה.

לאחר שארה"ב ומדינות מערביות אחרות הגיבו לטענות על עבודת כפייה בסנקציות, החליטו בסין להחרים מספר מותגים ביניהם אלה של H&M שהחליטה שלא להשתמש בכותנה מהאזור המדובר. ממשלת סין אפיינה את החלטות החברות והממשלות להימנע משימוש בכותנה שמקורו באזור כמאמץ לערער את כלכלתה.

חברות אמריקאיות הולכות ונבדקות בקפידה יותר ויותר על פעילותן בסין, שכן מבקרים תוהים עד כמה החברות צריכות לכופף את שיטות העבודה שלהן כדי לספק את הממשלה הקומוניסטית. 

הנשיא ביידן אמר כי בכוונתו לנקוט עמדה קשה על סין כדי להבטיח הוגנות כלכלית.