היום השביעי למשפט דרק שובין, שוטר משטרת מיניאפוליס לשעבר הנאשם ברצח ממדרגה שנייה ושלישית של העצור האפרו-אמריקני ג'ורג' פלויד הגיע לשיאו בשעה 3:20 בצהריים שעון ניו יורק.
המשפט אשר מדביק את אמריקה ואת העולם המערבי כולו על מסכי היוטיוב והטלווזייה נמצא עדיין בשלב תחקור העדים אבל הוא מספק אינספור רגעי דרמה.
במהלך שלב תשאול העדים, ההגנה והתביעה מציגים מאות שאלות בקצב מהיר לעדי הראייה ולמומחים (בעיקר שאלות 'כן' ו'לא') במטרה להגיע לחקר האמת ולנסיבות האשמה או לא של השוטר לשעבר שובין.
אך כיום, בזמן ששובין ישב עם פנים קפואות ורשם הערות, עורך דינו הממולח אריק נלסון תיחקר את אחד מהבלשים הבכירים ביותר של משטרת מיניאפוליס והצליח לייצר רגע יוצא דופן ודרמטי.
שובין ועורך דינו מימין, ומשמאל ג'ורג' פלויד ברגעיו האחרונים
במהלך התשאול הציג עורך דינו של שובין לשוטר הבכיר סרטון וידאו.
"אתה צפית בסרטונים מאותו הערב פעמים רבות מאוד, האם בשלב כלשהו ראית את מר פלויד אומר "לקחתי יותר מדי סמים?".
השוטר הבכיר השיב בשלילה.
בשלב זה הגיע הרגע הדקמטי בו נלסון הציג סרטון (כ-4 דקות לתוך פרק הזמן שהשוטר דרק שובין לחץ על צווארו/כתפו של פלויד) בו נשמע בבירור פלויד אומר את המשפט "לקחתי יותר מדי סמים", וזאת רגעים ספורים לפני שאיבד את הכרתו.
היה זה רק רגע אחד מתוך שלל רגעים שסיפקו תפנית מפתיעה כבר בשלב הראשוני של המשפט במסגרתו צוותי השיטור והרפואה שהיו בזירה של רחוב שיקגו ופינת 38, בעיר מיניאפוליס, מעידים.
עוד רגע דרמטי הגיע ביום השני של המשפט כשהתגלה כי פלויד עצמו רעד ושקשק לפני המפגש עם המשטרה בתוך חנות מכולת במה שנראה כמו התקף סמים, בנוסף הגיע גם הגילוי כי בפיו היו סמים קשים ביניהם פנטניל ממש ברגעי מותו. ראיות שמשחקות לטובת ההגנה שטוענת כי פלויד מת למעשה ממנת יתר.
מאידך, התביעה הצליחה לערער על טענות ההגנה כי פלויד מת ממנת יתר בכך שהראו כי נעילת הצוואר שביצע שובין הייתה חריפה במידה רבה ממה שחייבו באותם רגעים תנאי השטח.
בנוסף לכך, שובין עצמו לא דאג לבריאותו של פלויד במהלך המעצר ולא עצר לבדוק את הדופק שלו או לבדוק את מצבו הפיסי משך כל אותו הזמן ששען על צווארו/כתפו ובכך נהג לכל הפחות ברשלנות קשה.
נכון לעתה נראה כי ייתכן ולהגנה יש עוד כמה שפנים בשרוול אך עתה היא מבקשת לבסס את המקרה של "לא אשם", על בסיס
א. נתיחת גופה שהראתה שימוש רב של סמים כקטליזטור למותו של פלויד.
ב. התנגדות פלויד למעצר.
ג. הסביבה המאיימת שבה בוצע מעצרו של פלויד.
ד. אופי הכשרת השוטרים בשימוש באלימות פיסית
כל זאת במטרה להקל ככל הניתן על עונשו של שובין.
מאידך, 14 המושבעים (שרובם דמוקרטים ובעלי סימפטיה לפלויד, כפי שפורסם באתר Mercury) לא בהכרח קונים את נראטיב ההגנה בשלב זה של המשפט.
שובין נאשם בשלושה סעיפים
א. רצח ממדרגה שנייה
ב. רצח ממדרגה שלישית
ג. גרימת מוות ברשלנות.