יצרנית המטוסים האמריקאית בואינג פרסמה המלצה לפיה יש לקרקע עשרות דגמי 777 שבהם הותקנו מנועים הזהים למנוע שעלה באש במהלך טיסת יונייטד איירליינס בקולורדו בסוף השבוע.
עד כה, מרבית חברות התעופה בחרו ליישרו קו עם ההמלצה.
רגעי האימה במטוס (מימין) ותיעוד חלקי המנוע ברחבי שכונת ברומפילד (צילום: טוויטר / AP)
כזכור, התקרית החריגה נרשמה בשעות הצהריים של יום שבת, כאשר טיסת יונייטד 328 המריאה מדנבר לכיוון הוואי עם 231 נוסעים ועשרה אנשי צוות.
דקות בודדות לאחר ההמראה, כשהמטוס היה בגובה 13 אלף רגל, המנוע הימני החל לבעור ולהתפרק באוויר. רגעים לאחר מכן, חלקים גדולים מהמנוע נפלו ונחתו על הקרקע במספר שכונות בעיר ברומפילד. למרבה המזל, צוות המטוס הצליח להנחיתו בשלום בעיר דנבר ולמעט רגעי חרדה לא דווח על נפגעים באירוע.
המלצת בואינג אינה רלוונטית לכל צי מטוסי ה-777 בעולם, אלא רק המטוסים בעלי דגם המנוע הזהה לזה שהיה בטיסת יונייטד 328 (מנועי פראט אנד ויטני PW4000-112). למעשה, ההמלצה זו פורסמה ע"י היצרנית אתמול (ראשון), לאחר שסטיב דיקרסון, מנהל רשות התעופה הפדרלית (FAA), חשף את ממצאי החקירה הראשונית של החוקרים:
"כמענה ראשוני, אנו סבורים שיש להגביר את התדירות שבו מתבצעות בדיקות בלהבי המניפה החלולים במנועים אלו, שמותקנים רק במטוסי ה-777", הוא הסביר.
טיסת יונייטד 328, שלשום בקולורדו (צילום: AP)
עוד הסביר מנהל ה-FAA כי המהלך יביא לכך שלפחות חלק מהמטוסים מדגם זה יקורקעו, וראשי בואינג הסכימו עם קביעה זו ואף אמרו שניתן יהיה להשיב את הדגם לשחקים רק לאחר שיגובשו נהלים חדשים לבדיקת המנועים.
לא ברור כמה זמן קרקוע זה יימשך, אך בבואינג הסבירו שישנם 69 מטוסי 777 עם מנועים אלו שנמצאים בשירות סדיר של חברות התעופה, ו-59 כלי טיס נוספים שנמצאים באחסון לאור המשבר.
כאמור, יונייטד כבר החליטה ליישר קו והודיעה כי על קרקוע 24 מטוסיה עם מנוע זה. במקביל, רשויות התעופה ביפן הודיעו על קרקוע הדגם (32 מטוסים בשתי חברות שונות), ואסיאנה איירליינס הקוריאנית הודיעה שתקרקע 9 מטוסים מהדגם. לעומת זאת, בקוריאן אייר סיפרו שהם בוחנים את הנושא, וטרם התקבלה החלטה סופית בנוגע ל-16 מטוסיה מדגם זה.
לאל על הישראלית אומנם יש שישה מטוסי 777-200 בצי, אולם כולם הוכנסו לאחסון במהלך השנה האחרונה (פברואר עד דצמבר 2020) וכולם בעלי מנועי רולס רויס, שעליהם לא התקבלו דיווחים על תקלות דומות.