תושבי לוס אנג'לס רבים בוודאי מצפים בקוצר רוח ליום שבו התלמידים ישובו לבתי הספר ועסקים נוספים יפתחו מחדש, אך רשויות הבריאות המקומיות מזהירות שהזינוק בתחלואת הקורונה מונעת את צעדי החזרה לשגרה.
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
מאז יום חמישי, בכל יום אובחנו יותר מאלפיים נשאי נגיף הקורונה ברחבי מחוז לוס אנג'לס - עלייה מדאיגה בהשוואה לנתונים בחודשיים האחרונים, במהלכם אובחנו מדי יום בין 750 ל-1,400 נשאים חדשים. היום (שני) דווח באופן רשמי על 1,413 חולי קורונה נוספים, אולם במחלקת בריאות הציבור ביקשו להזכיר כי בימי שני מתקבלים תת-דיווחים בשל סגירתם של חלק מהמעבדות בסופ"ש.
"אין לנו ממש דרך להתקדם עד שנחזור לרמת התחלואה הקודמת", הסבירה מנהלת המחלקה, ד"ר ברברה פרר, "המספרים בימים האחרונים חושפים מגמה מדאיגה מאוד. זו אומנם עלייה פחות חדה מאשר זו שראינו בקיץ, אבל אנחנו מאוד מודאגים מכך שהמספרים ממשיכים לעלות", היא אמרה.
עוד הסבירה ד"ר פרר כי העלייה מורגשת ברוב המחוז, אך ישנן כמה שכונות וערים שבהן המצב מדאיג עוד יותר. כך למשל, בשכונת פקוימה בוואלי דווח על 506 נשאים על כל 100 אלף תושבים, בפלמדייל הנתון עומד על 456 על כל 100 אלף ואילו בסאן ואלי, מצפון לבורבנק, ישנם 456 נשאים על כל 100 אלף תושבים. לשם השוואה, ברחבי המחוז כולו ישנן 188 חולי קורונה על כל 100 אלף תושבים.
"אנחנו לא מדברים על משהו מקרי, אלא מגמה מדאיגה. זה לא סוף שבוע אחד שממנו אפשר להתאושש. זו כבר התפרצות נוספת, והיא מדאיגה עוד יותר כאשר מזג האוויר הולך ומתקרר", הסבירה פרר.
ראש העיר, אריק גרסטי. בצד שמאל, ד"ר ברברה פרר (צילום: Getty Images)
בשלב הזה, הרשויות לא דואגות מתפוסת המיטות בבתי החולים, אך פרר הסבירה שנכון להיום ישנם 855 חולי קורונה המאושפזים בבתי החולים - מתוכם 29% בטיפול נמרץ ו-16% מחוברים למכונות הנשמה.
מעבר להנחיות שכבר הפכו לשגרתיות - חבישת מסכות ושטיפת ידיים - ד"ר פרר הפצירה באנשים להימנע מהתקהלויות, בייחוד עם אנשים שאינם מתגוררים באותו בית: "אנחנו כבר יודעים שהנגיף הזה מועבר בקלות, שום דבר לא השתנה ב-8-9 החודשים האחרונים", היא אמרה.
ד"ר פרר אף ביקשה מכלל התושבים שיצאו לחגוג או להפגין בעקבות הבחירות, לגשת להידבק לקורונה באופן מיידי: "אם כולנו נחזור לפעול לפי הנהלים, המצב ישתפר. אם לא, בהחלט יתכן שנאלץ להורות על סגירת עסקים בשנית".