תחלואת נגיף הקורונה מזנקת ברוב האזורים בארצות הברית, וביום שישי האחרון אובחנו ברחבי המדינה יותר מ-70 אלף נשאים - הכמות הגדולה ביותר מאז אמצע חודש יולי. אך מסתבר שקליפורניה היא אחת מחמש המדינות הבודדות בארה"ב שבהן מספר החולים נמצא בירידה.
אילוסטרציה (צילום: AP)
לפי נתוני מחלקת הבריאות של קליפורניה, בשבועיים האחרונים אובחנו, בממוצע, 3,039 נשאי הנגיף בכל יום - ירידה של 7% בהשוואה לשבועיים הקודמים. בימים האחרונים המספרים יורדים עוד יותר, וביום שבת אובחנו 2,979 נשאי הנגיף ברחבי המדינה, בה מתגוררים כ-40 מיליון איש.
מעבר לקליפורניה, ברשימה המצומצמת של מדינות שבהן התחלואה יורדת בשבועיים האחרונים ניתן למצוא גם את הוואי (שביום חמישי הקודם פתחה בפרויקט חדש, בו המגיעים למדינה לא יידרשו לשהות בבידוד אם יציגו בדיקת קורונה שלילית), דלאוור, מיין, ו-וויסקונסין.
לגבי ויסקונסין, חשוב להזכיר שהיא סומנה כ"מוקד הקורונה" של ארה"ב בתחילת החודש. עם זאת, נראה שישנה התקדמות מסוימת, שכן בשבועיים האחרונים היא דיווחה על 2,461 נשאים חדשים בכל יום, בממוצע (בכל זאת מדובר בכמות יחסית גדולה למדינה שבה מתגוררים כ-5.8 מיליון תושבים).
לשם השוואה, המצב בשלוש המדינות האחרות טוב בהרבה: הוואי דיווחה על 79 נשאים חדשים בכל יום (ירידה של 21%), מיין דיווחה על 31 נשאים ביום (ירידה של 6%) ודלאוור דיווחה על 138 נשאים חדשים בכל יום (כ-2% פחות מהשבועיים הקודמים).
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
מבחינת 45 המדינות שבהן תחלואת הנגיף זינקה, המצב מדאיג בעיקר בניו מקסיקו, שם דווח על 544 נשאים חדשים בכל יום במהלך השבועיים האחרונים (עלייה של 133%). רשויות הבריאות באילינוי חוו עלייה של 86% בתחלואה בשבועיים האחרונים, ובממוצע אובחנו ברחבי המדינה 3,698 נשאים חדשים בכל יום.
בניו ג'רזי נרשמה עלייה של 37% (912 נשאים בכל יום במהלך שבועיים), ובשכנתה ניו יורק דווח על 1,429 נשאים חדשים בכל יום (עלייה של כ-12%). בפלורידה אובחנו קרוב ל-3,000 נשאי הנגיף, עלייה של קרוב ל-30%.
לדעת מומחים, ישנה כמה סיבות שתורמות לזינוק בתחלואה במרבית המדינות: בראש ובראשונה, עונת החורף הקרירה מתקרבת בצעדי ענק, ובאופן טבעי אנשים שוהים יותר במקומות סגורים. בנוסף, הזלזול המתמשך בנגיף, בשילוב עם התשישות הנפשית שרבים חשים, תורמים לעלייה.