בתוכחה מדהימה של "המדע" ושל "הרופאים" והפוליטיקאים והביורוקרטים ברחבי המערב, דיווח אוואן פנטצ'וקוב מהאפוק-טיימס כי השליח המיוחד של ארגון הבריאות העולמי למאבק ב-COVID-19 דוחק במנהיגי העולם להפסיק להשתמש בסגר באופן מידי כשיטת בקרה עיקרית נגד התפשטות הנגיף הסיני.
"אנו בארגון הבריאות העולמי לא תומכים בסגר כאמצעי העיקרי לשליטה בנגיף זה", אמר דייוויד נברו בראיון ל"ספקטייטור".
"הפעם היחידה שאנו מאמינים כי נעילה מוצדקת היא בכדי לקנות זמן לארגן מחדש, לאזן מחדש את המשאבים שלך, להגן על עובדי הבריאות המותשים, אך בגדול, אנחנו מעדיפים שלא לעשות זאת".
"רק תסתכל מה קרה לתעשיית התיירות, למשל באיים הקריביים או באוקיאנוס השקט, כי אנשים לא לוקחים את החופשה שלהם. תראו מה קרה לחקלאים קטנים בכל רחבי העולם מכיוון שהשווקים שלהם שקעו. תראה מה קורה לרמות העוני. נראה כי ייתכן שתהיה הכפלת העוני העולמי עד לשנה הבאה. נראה כי ייתכן שיש לנו לפחות הכפלה של תת-תזונה בילדים מכיוון שילדים לא מקבלים ארוחות בבית הספר והורים ממשפחות עניות, אינם מסוגלים להרשות לעצמם זאת", אמר נברו.
"למעשה מדובר בקטסטרופה עולמית איומה ונוראית", הוסיף, "וכך אנו באמת פונים לכל מנהיגי העולם: הפסיקו להשתמש בסגר כשיטת הבקרה העיקרית שלכם, פתחו מערכות טובות יותר לעשות זאת, עבדו יחד ולמדו אחד מהשני, אך זכרו - לנעילה יש רק תוצאה אחת שלעולם אסור לכם לזלזל. זה הופך אנשים עניים להרבה יותר עניים".
נברו אינו המדען היחיד המתנגד לנעילה.
מספר מדענים ורופאים חתמו על הצהרת ברינגטון הגדולה, הקובעת כי "מדיניות הסגר הנוכחית גורמת להשפעות הרסניות על בריאות הציבור לטווח הקצר והארוך."
החותמים כוללים: "ד"ר. מרטין קולדורף, פרופסור לרפואה באוניברסיטת הרווארד וביוסטטיסטיקן, ואפידמיולוג בעל מומחיות באיתור ובקרה אחר התפרצויות מחלות זיהומיות והערכות בטיחות חיסונים, ד"ר סונטרה גופטה, פרופסור באוניברסיטת אוקספורד, אפידמיולוג בעל מומחיות באימונולוגיה, פיתוח חיסונים, ודוגמנות מתמטית של מחלות זיהומיות, וד"ר ג'יי בהטצ'ריה, פרופסור בבית הספר לרפואה באוניברסיטת סטנפורד, רופא, אפידמיולוג, כלכלן בריאות, ומומחה למדיניות בריאות הציבור המתמקד במחלות זיהומיות ואוכלוסיות חלשות.
"הגישה הטובה ביותר המאזנת את הסיכונים והיתרונות בהגעה לחסינות העדר, היא לאפשר לאלה הנמצאים בסיכון מינימלי למוות לחיות את חייהם בדרך כלל לבנות חסינות לנגיף באמצעות זיהום טבעי, תוך הגנה טובה יותר על מי שנמצא בסיכון הגבוה ביותר", נכתב בהצהרה.
למעט יוצאים מן הכלל, מנהיגי העולם הלכו בעקבות המשטר הקומוניסטי הסיני כשהגיבו לפרוץ הנגיף בסגר חסר תקדים. שבדיה, שלא הטילה, לא חוותה תוצאה שלילית בהשוואה לכמה מקומות ומדינות שעשו זאת.
בארצות הברית הנשיא דונלד טראמפ האציל את ההחלטות בנוגע לאמצעי סגר למושלי מדינות בודדות, אך דחף לפתיחת הכלכלה מחדש והסרתו.
כפי שכתב ויליאם אנדרסון לאחרונה באתר של מכון מיזס, נעילה משרתת רק את המעמד הפוליטי והתקשורת.
"עלינו להבין כי למעמדות הפוליטיים ולתקשורת שלהם יש אינטרס מובהק בסטטוס קוו הנעילה, וזה כולל אספקה קבועה של מה שרק יכול להיקרא דיסאינפורמציה.
כלי תקשורת המיינסטרים בקיץ האחרון דיווחו בצייתנות על דיווח מפוקפק ביותר (אני משתמש במונח זה בצדקה) כי עצרת האופניים של סטורגיס בדרום דקוטה הובילה ליותר מרבע מיליון זיהומים ולעלויות רפואיות של יותר מ-12 מיליארד דולר. זה היה צריך להיות ברור על פניו כי הדיווח היה פגום, אולם ברצונם לתדלק את הנרטיב הקוביד-הורג אותנו, העיתונאים לקחו את הסיפור טוב-מדי-להיות-אמיתי הזה ורצו איתו"
"באשר לפוליטיקאים, המשבר היווה מתנה טובה לאותם מנהלים וביורוקרטים ממשלתיים הרואים בהגבלות חוקתיות המגבילות את סמכותם כמכשולים גרידא שניתן לעקוף אותם בקלות בדרך לשליטה חזקה עוד יותר.
מושלים כמו גרטשן וויטמר ממישיגן, אנדרו קואומו מניו יורק, גאווין ניוסום מקליפורניה וטום וולף מפנסילבניה זכו לסיקור מעריץ בתקשורת בגין תפיסתם והפעלתם של סגרים דיקטטוריים".