ויסקונסין הפכה בשבועות האחרונים למוקד הקורונה החדש של ארצות הברית, ותגובת רשויות הבריאות נפגעת בשל המחלוקת הקשה שקיימת בין המושל הדמוקרטי לבין המחוקקים הרפובליקנים, המחזיקים ברוב בבית הנבחרים והסנאט המקומי.
תחנת בדיקת קורונה בעיר הגדולה במדינה, מילווקי, ביום שישי האחרון (צילום: רויטרס)
במהלך השבועיים המדינה רשמה עלייה של 50% בתחלואת הקורונה, ובתקופה זו אובחנו קרוב ל-34 אלף נשאי נגיף הקורונה. כמות זו מציבה את ויסקונסין במקום השלישי בדירוג התחלואה בארה"ב בשבועיים האחרונים, כאשר רק טקסס וקליפורניה נמצאות מעליה.
אם לא די בכך, חשוב לזכור כי בוויסקונין מתגוררים כ-5.8 מיליון תושבים, הרבה פחות מטקסס (28.9 מיליון) וקליפורניה (39.5 מיליון).
Unfortunately, today, we announced that we have received a request to open that facility as our healthcare systems are becoming overwhelmed by the surge of COVID-19 cases, especially in the Fox Valley and northern regions of our state.
— Governor Tony Evers (@GovEvers) October 7, 2020
העלייה בתחלואה מורגשת גם בבתי החולים, שכן ברחבי המדינה תפוסת המיטות מתקרבת ל-90%. בעקבות הנתונים המדאיגים, מוקדם יותר היום (רביעי) חתם מושל המדינה, טוני איוורס, על צו מנהלי המורה לפתוח בית חולים שדה ובו 530 מיטות אשפוז.
"קיווינו שהיום הזה לא יגיע, אבל לצערי הרב המדינה הגיעה למצב שונה וחמור ביותר, ומערכת הבריאות שלנו מתחילה לקרוס תחת העומס של תחלואת הקורונה", הוא הסביר.
מכינים את ביה"ח לקראת פתיחתו
כאמור, אחת הבעיות הגדולות בוויסקונסין היא חוסר היכולת של המחוקקים להסכים על המגבלות הנחוצות כדי לטפל במשבר הבריאותי. מוקדם יותר השנה, בית המשפט העליון של המדינה ביטל את הנחיית "הישארו בבית" של המושל, בטענה שהיא נוגדת את החוקה.
בדיעבד, מחלקת הבריאות המקומית רואה בהחלטה זו כרגע המכריע שהוביל למצב כיום. אם לא די בכך, כעת בית המשפט העליון דן באפשרות שיבטל את ההנחיה שניתנה לחבוש מסכות במקומות סגורים, מהלך שצפוי להוביל לזינוק נוסף בתחלואה. בנוסף, אתמול חתם המושל הדמוקרטי על צו נוסף, המגביל התקהלויות במקומות סגורים למשך חודש, וגם סוגייה זו צפויה להגיע לביהמ"ש העליון המקומי.
רוג'ר רות', רפובליקני בסנאט המקומי, ניסה להסביר את ההתנגדות של אנשי מפלגתו: "אני חושב שזו בעיה קשה, בייחוד עבור מסעדות ופאבים שנפגעו יותר מכל בית עסק אחר. כתעשייה, הם עובדים קשה כדי לוודא שבתי העסק נקיים ושהעובדים והלקוחות יכולים לשהות במקום בצורה בטוחה. הצו הזה יפגע בעיקר בהם", הוא אמר בשיחה לתקשורת המקומית.