לאחר המפגש הטעון שנערך אמש בין נשיא בלארוס המוכה, אלכסנדר לוקשנקו ובין נשיא רוסיה ולדימיר פוטין בעיר סוצ'י שבדרום רוסיה נראה כי המנהיג הרוסי לא התרגש במיוחד מהדחיפה של לוקשנקו כי המדינות יכינו את צבאותיהן "להתנגדות" לאיום החיצוני של כוחות נאט"ו.
לפי עיתון הגרדיאן לוקשנקו פנה אל פוטין כ"חבר בצרה אל חבר", אך סורב.
אף שפוטין הודיע על הלוואה של כ-1.5 מיליארד דולר לבלארוס, הוא הבהיר כי השכנה הקטנה שהייתה בעבר חלק מברית המועצות תצטרך לפתור את הבעיות שלה באופן פנימי וב"דרך רגועה".
הנשיא הרוסי הדגיש כי הקרמלין מרוחק מהתערבות ישירה והורה על כוחות משמר לאומיים ומשטרה להתרחק מהגבול.
"תוצאה חשובה של שיחות שני הנשיאים בסוצ'י הפכה להסכם לפיו רוסיה תשיג את כוחות המילואים של גופי אכיפת החוק ואת המשמר הלאומי, שהוצב בסמוך לגבול רוסיה-בלארוס, ותשיב את החמושים לבסיסיהם הקבועים שלהם", אמר מזכיר העיתונות דמיטרי פסקוב.
באשר להלוואת המיליארדים, הרי שזה עשוי להעניק ללוקשנקו מינוף למשא ומתן נוסף עם בכירים בבלארוס וממנהיגים אזרחיים על רקע הפגנות המוניות מתמשכות במינסק.
באחד העיתונים המרכזיים בבריטניה אף צוין כי "פוטין נראה לעיתים משועמם בעליל, כשהוא מקיש על כפות ידיו ורגליו בזמן שלוקשנקו פתח במונולוג ארוך".
כל עוד אין ראיות גלויות להתערבות ארה"ב-נאט"ו והאיחוד האירופי בענייני בלארוס, נראה שרוסיה מסתפקת בהישארות מהצד. אך השאלה עדיין נותרה: האם לקראת הבחירות בארה"ב בנובמבר, וושינגטון ושירותי הביון שלה יהיו מוכנים לכל תרחיש?