תושבי קליפורניה המובטלים יהיו זכאים לקבל תוספת שבועית בגובה 300 דולרים, אך ידרשו לפחות כמה שבועות על מנת שמערכות לשכת האבטלה המקומית יעברו עדכון ושדרוג - צעד נחוץ בדרך להפצת הכספים.
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
כזכור, כבר ביום שישי דיווחנו על התפתחויות בנושא, לאחר שמושל המדינה, גאווין ניוסאם, רמז על כך: "להערכתי, בתחילת החודש הבא נוכל להתחיל לחדש את מתן ההטבה השבועית למובטלים. אני מקווה שבתוך מספר ימים נוכל להציג את מסגרת הזמנים הברורה, עם תאריך מדויק שבו מובטלים יקבלו את ההטבה", הוא אמר בזמנו.
כעת מסתמן שהמדינה המוזהבת בכל זאת תצטרף לתוכנית המנוהלת ע"י הסוכנות הפדרלית לניהול מצבי חירום (FEMA), שגובשה לאחר שהנשיא טראמפ חתם על צו מנהלי בנושא. כזכור, בשבוע שעבר הזהיר המושל כי קליפורניה לא תוכל לעמוד בהוצאות לבדה, אך הפתרון שנקבע הוא ש-100 הדולרים שקליפורניה תממן (מתוך תוספת בגובה 400 דולר) ייחשבו כחלק מדמי האבטלה "הרגילים".
כלומר, מובטל שקיבל את הסכום השבועי הגבוה ביותר בקליפורניה, 450 דולר, יקבל כעת 750 דולר (בעבר הוא קיבל 1,050 דולר).
"FEMA אישרו את הבקשה של המדינה ותעביר את התקציב למחלקה לפיתוח תעסוקתי (Employment Development Department, או EDD), לצד האפשרות לתוספת תקציבית בעתיד", אמרו בלשכת האבטלה של קליפורניה.
כאמור, ידרשו מספר שבועות עד להתאמת מערכות המחשוב של ה-EDD (שגם ככה לא מהמתקדמות בעולם), כך שלפי ההערכות ההטבה תועבר למובטלים לקראת אמצע/סוף חודש ספטמבר.
אילוסטרציה (צילום: AP)
בתוך כך, ב-EDD פרסמו במהלך סוף השבוע את דו"ח האבטלה החודשי של יולי, וממנו עולה כי שיעור האבטלה במדינה ירד ל-13.7% (בחודש יוני הנתון עמד על 14.9%). מצד אחד, מדובר בשיפור ניכר לעומת החודשים אפריל ומאי (אז שיעור האבטלה זינק ל-16.4%), אך עדיין מדובר בנתון הגבוה מימי השיא במשבר הכלכלי שפקד את ארה"ב לפני כ-12 שנה (12.3% "בלבד").
נתון נוסף שעשוי לעניין נוגע לתעשיית הקונסטרקשן: ביחד עם תעשיית הכרייה, מדובר בשני הסקטורים היחידים בקליפורניה שאיבדו משרות במהלך חודש יולי (בהשוואה לחודש יוני). למעשה, 14,800 משרות נמחקו מתעשיית הבנייה בתקופה זו, ו-55,800 משרות נמחקו מהתעשייה בהשוואה ליולי 2019. בסך הכל ישנם כ-833 עובדים בסקטור זה.
ב-EDD הסבירו את המגמה: "יש לפצל בין תעשיית הבנייה של בתי מגורים, לבין זו של גורדי שחקים. בזמן שהשנייה משגשגת, התעשייה הראשונה סובלת מעודף עובדים".
לשם ההשוואה, הסקטור שהוסיף הכי הרבה משרות בין יוני ליולי הוא תעשיית הסחר, הובלה ושירותים. על אף שיותר מ-40 אלף משרות נוספו לסקטור, בהשוואה ליולי 2019 עדיין מדובר ב"גירעון" של 227 אלף עובדים.