כמות נשאי הקורונה ברחבי קליפורניה ממשיכה לעלות, אם כי בקצב איטי יותר ממה שנרשם בשבועות האחרונים, כך חשף מוקדם יותר היום (שלישי) מושל המדינה, גאווין ניוסאם.
כבישי לוס אנג'לס נותרו כמעט ריקים במהלך המשבר (צילום: Getty Images)
נכון להיום, במדינה המוזהבת אובחנו 15,865 נשאי הנגיף, ו-374 מקרי מוות אירעו כתוצאה מהידבקות בו. לשם ההשוואה, אתמול הנתונים עמדו על 14,336 ו-343, בהתאמה.
מה שמעורר דאגה רבה בקרב אנשי לשכת המושל זה העובדה שישנם 2,611 בני אדם המאושפזים בבתי החולים לאחר שחלו בקורונה, מתוכם 1,108 נמצאים ביחידות לטיפול נמרץ. מדובר בעלייה של 4.1% בשיעור האשפוזים ו-2.1% בשיעור המאושפזים בטיפול נמרץ, בהשוואה לאתמול.
"אנחנו כבר לא רואים עליות של עשרות אחוזים בשיעור האשפוזים כמו שראינו לפני שבוע", אמר ניוסאם והדגיש, "אין בכך רמז שנמשיך לראות את הנתון יורד. במקום, המגמה צריכה לחזק את החשיבות בשמירה על ריחוק חברתי ובהישארות בבתים".
המושל אף הוסיף כי "טרם התחלנו לשטח את העקומה, אבל היא בהחלט פחות תלולה ממה שראינו בחודש האחרון".
המושל ניוסאם באחד התדרוכים שערך בשבוע שעבר (צילום: AP)
ד"ר מארק גאלי, שר הבריאות ושירותי האנוש של קליפורניה, הסביר במהלך מסיבת העיתונאים בנוכחות המושל כי שיא המגפה צפוי להגיע בחצי השני של חודש מאי - כחודש ימים לאחר המועד הראשוני שעליו הצביעו חוקרים מאוניברסיטת וושינגטון (ה-17 באפריל). "אנחנו צריכים להיות מודעים לכך שהשטחת העקומה תגרום לשני דברים: מחד, שיא המגפה תהיה פחות קשה, אך מאידך זה אומר שהמגפה תוארך", אמר ד"ר גאלי בנוגע לפערים בין התאריכים.
אל המושל וד"ר גאלי הצטרפה בכירה נוספת בממשל המקומי - המנתחת הכללית של קליפורניה ("Surgeon General", תפקיד בכיר במחלקת הבריאות), ד"ר ניידין האריס, שפרסמה סדרת המלצות להתמודדות עם לחץ נפשי בימי המשבר.
CA understands the anxiety resulting from staying at home.
— Office of the Governor of California (@CAgovernor) April 7, 2020
Today, we launched new resources for Californians to regulate their stress response in light of #COVID19.
Read @CA_OSG’s Playbook for Stress Relief: https://t.co/snYe5v55Rw pic.twitter.com/N6u7LlPRBu
לדבריה, יש לשים דגש על קיום שגרה ככל הניתן: ארוחות בשעות סדירות ושינה רצופה במהלך הלילה. "ההשפעות הבריאותית של המגפה גדולות בהרבה ממחלת ה-COVID עצמה. חשוב לדעת שהלחץ הקשור למגפה שרבים חשים בימים אלה, בשילוב עם המצוקה הכלכלית וסגירת בתי הספר, עלולים לבוא לידי ביטוי באופן פיזי ולהשפיע לרעה על בריאותנו", היא אמרה.
לפרטים נוספים על המלצת רשויות הבריאות להתמודדות נפשית עם המשבר לחצו כאן.