משקיעים זרים השקיעו קרוב ל-260 מיליארד דולר ברכישתם, השקתם והתרחבותם של עסקים בארצות הברית במהלך שנת 2017, כך על פי הסוכנות לניתוחי כלכלה, גוף ממשלתי השייך למשרד האוצר. אומנם מדובר בסכום גדול מאוד, אך הוא קטן באופן משמעותי מ-440 מיליארד הדולר אשר הושקעו בשנת 2015. בראש דירוג המדינות ניתן למצוא את קנדה (66.2 מיליארד דולר), ואחריה ניצבות בריטניה ויפן.
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
ההשקעה הזרה מושפעת ממספר גורמים, ביניהם החוזק של מטבע הדולר. כאשר הדולר בעלייה, נכסים אמריקאים הופכים ליותר אטרקטיביים בעיני המשקיעים. כלכלנים מעריכים כי זו הסיבה מאחורי ההשקעה הזרה העצומה שנרשמה בשנים האחרונות. גם חוסר היציבות הכלכלית מחוץ לגבולות ארה"ב הופכת את ההשקעה בה להימור כמעט בטוח. למרות השנים האחרונות החזקות, ישנה מגמה עולמית של פיחות בכמות ההשקעה הזרה בעקבות ההתפתחות הכלכלית של שאר מדינות העולם.
המגמה העולמית הזו פוגעת בכל המדינות, לא רק בארה"ב. על פי נתוני הארגון לשיתוף פעולה ולפיתוח כלכלי (OECD), כמות ההשקעות הזרות ברמה העולמית פחתה בשנת 2017 ב-18% לעומת השנה הקודמת ו-24% לעומת שנת 2015. לרוב, תאגידי הענק תומכים בהשקעה זרה מתוך ההבנה שהכסף שמתקבל תורם להתרחבות, מחקר ופיתוח והעסקתם של עובדים אמריקאים.