האירוע התרחש ביום רביעי במתחם המשרדים של סיטיבנק, שבו שהו באותה עת כ-3,200 עובדים. לפי שריף מחוז הילסבורו, צ'אד כרוניסטר, פירסון הגיע למקום לאחר שקיבל זימון לבית המשפט במסגרת הליך גביית חוב. הוא התרגז על הדרישה והתקשר למשרד עורכי הדין שטיפל בגבייה מטעם הבנק, שם השמיע איומים מפורשים.
"אם אתם לא רוצים שאגיע לשם עם רובה ה-AR-15 שלי, אפוד מגן והטירוף שלי, כדאי שתבטלו את התיק הזה", איים פירסון בשיחה. הוא אף הבהיר שהמשרדים נמצאים במרחק של כשעה נסיעה ממנו. בעקבות הדברים פנה משרד עורכי הדין לאחראי האבטחה של סיטיבנק, איש השירות החשאי לשעבר, שיצר קשר עם משטרת אורלנדו וביקש לשלוח שוטרים לביתו של המאיים.

תיעוד מאירוע הירי במשרדי סיטיבנק בטמפה, פלורידה
אלא שכאשר השוטרים הגיעו לביתו, פירסון כבר היה בדרכו לטמפה. בן ה-35, נשוי ואב לילד בן שבע, לא היה בעל עבר פלילי, ועזב את ביתו מבלי לספר למשפחתו לאן הוא נוסע. בינתיים, אחראי האבטחה של הבנק העביר את האזהרה גם למשרד השריף המקומי. בלשים נשלחו למתחם המשרדים, אך בדיוק כשהגיעו לאזור, סמוך לשעות הצהריים, נשמעו יריות.
בתיעוד ממצלמות האבטחה נראה פירסון פורץ עם רכבו את שער הכניסה למתחם, יוצא ממנו כשהוא חמוש ברובה ומתקדם לעבר ליאן סלמן, עובדת בנק בת 41. לדברי השריף, סלמן הייתה העובדת הראשונה שבה נתקל. הוא ירה בה שלוש פעמים, אך כאשר אירעה תקלה ברובה, חזר למכוניתו כדי להביא אקדח. לאחר מכן שב אל סלמן, שניסתה לזחול למקום מבטחים, וירה בה למוות.
במקום להימלט, פירסון המשיך לתוך הבניין כשהוא חמוש. לפי המשטרה, הוא הצליח לטפל בתקלה ברובה ונכנס לקפיטריה של המתחם, ככל הנראה בחיפוש אחר קורבנות נוספים. אלא ששם המתין לו ג'ון פריילי, מאבטח בכיר בסיטיבנק ויוצא חיל הנחתים האמריקאי, בעל הכשרה צבאית וניסיון באבטחה.
פריילי, המשמש גם כסגן נשיא לתפעול בצוות האבטחה של הבנק, התמקם בעמדה טקטית בשירותי הגברים והמתין להתקדמות היורה. כשהשניים נתקלו זה בזה, התפתח ביניהם חילופי אש. פריילי ירה בפירסון חמש פעמים באמצעות אקדחו והצליח לנטרל אותו. היורה פונה לבית החולים הכללי בטמפה, שם נקבע מותו.
"הוא הגיע לשם עם מטרה אחת בלבד, והיא לצוד כל אדם שימצא ולרצוח אותו", אמר השריף כרוניסטר, ששיבח את פעולתו של המאבטח. "בזכות מעשיו ההרואיים של איש האבטחה בסיטיבנק, מסע הטרור שלו הסתיים עוד לפני שבאמת התחיל". לדבריו, תגובתו של פריילי מנעה מהיורה להמשיך במסע ההרג בתוך מתחם שבו עבדו אלפי בני אדם.
הסרטונים שפורסמו לאחר האירוע מתעדים את התקדמותו של פירסון במתחם, את רגעי הירי ואת פעילות השוטרים שהוזעקו למקום. הפרשה מעוררת שאלות גם בנוגע לאיומים המפורשים שהשמיע פירסון לפני שיצא מביתו, ולניסיונות של גורמי האבטחה והמשטרה לעצור אותו בזמן. למרות ההתראות המוקדמות, הוא הצליח להגיע למשרדי הבנק ולרצוח עובדת, לפני שהמאבטח החמוש עצר אותו ומנע פגיעה באנשים נוספים.