
מאחורי האפליקציה עומד ארגון שורת הדין - המרכז המשפטי לישראל, שהשיק אותה בשבוע שעבר בעקבות ניסיונות של ארגונים אנטי-ישראליים לקדם הליכים משפטיים ואף להביא למעצרם של חיילי צה"ל ומילואימניקים בעת שהותם בחו"ל. המטרה היא לאפשר למי ששירת בצבא לקבל מראש מידע רלוונטי לנסיעה, וגם לדעת למי לפנות במקרה שמתעוררת בעיה.

האפליקציה החדשה שמסייעת לישראלים בחו"ל
"שכפ"ץ" פועלת בשלב זה בעברית ומיועדת בעיקר לחיילי מילואים, אך גם לבני נוער שעומדים לפני גיוס. היא כוללת מידע משפטי, אזהרות מסע ועדכונים בזמן אמת ממשרד החוץ ומצה"ל, מספרי טלפון לשעת חירום ואפשרות לקבל סיוע וייצוג משפטי ללא עלות במקרה הצורך.
לדברי עו"ד ניצנה דרשן-לייטנר, מייסדת ונשיאת שורת הדין, האפליקציה נולדה מתוך הצורך להתמודד עם מה שהיא מגדירה כ"לוחמה משפטית" נגד חיילי צה"ל. לדבריה, בשנים האחרונות נעשה שימוש בהליכים משפטיים ככלי להפחדת חיילים וישראלים המטיילים ברחבי העולם.
האפליקציה מצטרפת לשורה של כלים דיגיטליים שפותחו בשנים האחרונות על רקע העלייה באנטישמיות ובפעילות נגד ישראלים ברחבי העולם. אלא שבמקרה הזה הדגש הוא ממוקד במיוחד: לתת למילואימניקים מידע וכלים עוד לפני הנסיעה, ולספק להם כתובת לקבלת עזרה אם הם נתקלים בבעיה משפטית במהלך הטיול.
בשלב הראשון "שכפ"ץ" זמינה בעברית בלבד, אך בשורת הדין אומרים כי בהתאם לצורך תישקל בהמשך גם השקת גרסה באנגלית. עבור מילואימניקים שמתכננים בקרוב חופשה או נסיעה לחו"ל, מדובר בעוד כלי שכדאי לפחות להכיר לפני שעולים על המטוס.