
אסטרוף, שחקנית ופעילה מלוס אנג'לס, גילתה בבדיקה שגרתית באתר בתי הכלא כי מתיו וורנר, בן 49, עשוי להיות מועמד לשחרור על תנאי כבר באוקטובר. זאת חודשים ספורים בלבד לאחר שנגזרו עליו ארבע שנות מאסר בפועל.
"זה כמו קרב שאין לו סוף", אמרה בריאיון ל"ניו יורק פוסט". "זה לא אמור להיות כל כך קשה. אין כאן מערכת צדק. אנחנו נאלצות להיות הסנגוריות של עצמנו".

במסגרת עסקת טיעון וורנר הודה בעבירות מופחתות ונידון תחילה למאסר על תנאי. הוא גם נדרש להירשם כעבריין מין. רק לאחר שהפר שוב ושוב את תנאי השחרור שלו, בין היתר כשיצא מהמדינה ללא אישור והשתמש שוב בזהויות בדויות כדי לפנות לנשים ברשת, הוחלט לשלוח אותו לכלא.
אסטרוף הכירה את וורנר בשנת 2015 באמצעות טינדר. לדבריה, הוא הציג את עצמו בשם הבדוי סבסטיאן לרסון וטען שהוא שחקן כדורגל שוודי. ביום שבו היו אמורים להיפגש היא לא הרגישה טוב, והוא הציע להגיע לדירתה עם מרק.
לדבריה, בתוך זמן קצר השתנתה התנהגותו. הוא סיפר שהביא עמו קוקאין, ולאחר מכן תקף אותה מאחור, חנק אותה ופגע בכתפה. היא סיפרה כי לאחר מכן עזב אותה מוטלת על הרצפה.
"הוא פחדן שחייב לתקוף כשהגב שלך מופנה אליו", אמרה. "אין לו נשמה".
אסטרוף דיווחה למשטרה מיד ופונתה לבית חולים. אלא שבמשך שנים, לטענתה, נאמר לה כי התיק שלה לבדו אינו חזק דיו וכי תידרש מתלוננת נוספת שתהיה מוכנה להתייצב לצדה.
בהמשך קשרה משטרת לוס אנג'לס את וורנר למספר מקרי תקיפה מינית ברחבי המחוז. החוקרים חשדו כי השתמש בזהויות בדויות ובפרופילים שונים ברשת כדי ליצור קשר עם נשים, וכי ייתכן שהיו קורבנות נוספות שמעולם לא התלוננו.
וורנר נעצר בשנת 2023 בלאס וגאס והועמד לדין בגין עבירות הקשורות לתקיפות מיניות של שתי נשים, ובהן אסטרוף. אלא שהתיק לא הגיע למשפט מלא.
במסגרת עסקת טיעון הוא הודה בעבירות מופחתות ונידון תחילה למאסר על תנאי. הוא גם נדרש להירשם כעבריין מין. רק לאחר שהפר שוב ושוב את תנאי השחרור שלו, בין היתר כשיצא מהמדינה ללא אישור והשתמש שוב בזהויות בדויות כדי לפנות לנשים ברשת, הוחלט לשלוח אותו לכלא.
בפברואר נגזרו עליו ארבע שנות מאסר בפועל.
עבור אסטרוף, זה היה אמור להיות הרגע שבו הסיוט מסתיים. אחרי יותר מעשור של מאבק, היא האמינה שסוף סוף תוכל להרגיש בטוחה. אלא שההקלה נמשכה זמן קצר בלבד.
כעת היא אומרת שהאפשרות לשחרור מוקדם אינה רק מקוממת בעיניה — אלא מפחידה אותה ממש.
"אני מטרה נייחת", אמרה. "הוא יודע עליי הכל. הוא יודע איפה אני גרה. הוא לא יפסיק".
לדבריה, העובדה שכבר הפר בעבר את תנאי השחרור מוכיחה שאין סיבה להאמין שיכבד אותם בעתיד. היא סיפרה כי אפילו שני הבלשים המרכזיים שטיפלו בתיק הופתעו לשמוע על האפשרות שישתחרר מוקדם.
אסטרוף מפנה כעת את זעמה כלפי מערכת המשפט בלוס אנג'לס, שלטענתה העניקה לו פעם אחר פעם הזדמנויות נוספות. היא מותחת ביקורת גם על השופטת סרינה רקל מוריו, שאישרה את עסקת הטיעון המקורית.
לדבריה, לאורך הדרך הרגישה שהמערכת דואגת יותר לזכויותיו של הנאשם מאשר לביטחונה של המתלוננת. מוריו, שמונתה בהמשך לשופטת פדרלית, לא הגיבה לפניית "ניו יורק פוסט". גם פרקליטות מחוז לוס אנג'לס לא מסרה תגובה.
עכשיו אסטרוף שוב עושה בעצמה את מה שהיא טוענת שהמערכת הייתה צריכה לעשות עבורה. היא פונה לנשים נוספות שלדבריה נפגעו מוורנר ומבקשת מהן להתייצב.
"אני צריכה רק אחת מהן", אמרה. "רק אחת שתבוא ותעזור להשאיר אותו שם. אני כבר עשיתי את כל העבודה. הן רק צריכות להתייצב".
השחרור על תנאי עשוי להישקל באוקטובר. מבחינת אסטרוף, אחרי 11 שנים שבהן נלחמה כדי להכניס אותו לכלא, עצם האפשרות שהוא יחזור לרחובות בתוך חודשים היא כמעט בלתי נתפסת.