
השריפה פרצה בסביבות השעה 2:30 בצהריים במתחם שברחוב סי ספריי ליין. הלהבות התקדמו במהירות דרך המבנה הארוך, בזמן שהתושבים מיהרו לצאת והכבאים ניסו לעצור את האש לפני שתגיע לחלקים נוספים. אלא שהחום הכבד, הצפיפות במקום והגישה המורכבת לבניין הפכו את המשימה לקשה במיוחד.

כל הדירות בבניין הגדול נפגעו בשריפה
מפקד שירותי הכבאות המאוחדים של מחוז סן מטאו, מאט טורטוריצ'י, תיאר כיצד האש המשיכה להתקדם מעל ראשיהם של הכבאים. "הצוותים התקשו להגיע אל הלהבות", סיפר. "כשהם התקדמו וניסו להקדים אותה, בכל פעם שהם פתחו תקרה הם גילו שהאש נמצאת מעליהם – והיו צריכים להמשיך הלאה".
התמונות שצולמו לאחר מכן המחישו את היקף ההרס: קירות חרוכים, חלקים פתוחים במבנה ונזק כבד לאורך המתחם. גם ביום שני המשיכו הכבאים לעבוד בין החלקים שנפגעו, לכבות מוקדי אש שנותרו ולעקוב אחר המבנה.
מחלקת הבנייה של פוסטר סיטי אסרה את הכניסה לבניין כולו, ולכן דיירי כל 51 הדירות נשארו בחוץ. הם אינם יכולים לחזור כדי לבדוק מה שרד, לקחת בגדים או לאסוף חפצים אישיים. הצלב האדום פתח עבורם מקלט זמני במרכז PJCC בעיר, שבו הם יכולים לקבל סיוע ושירותים נוספים.

כל הדיירים מ-51 הדירות פונו מהמקום ונאסר עליהם לחזור
קית' תומפקינס לא היה בבית כשהאש פרצה, אבל אמו המבוגרת והמטפלת שלה היו בתוך הדירה. השתיים הצליחו להימלט בזמן. "אני חנוק מדמעות", סיפר ל־ABC7. "אמא שלי מבוגרת, היא כמעט מתה. זה נורא, אבל אני בסדר". עבורו, כמו עבור דיירים רבים אחרים, השריפה לא הסתיימה כשיצאו מהבניין – היא השאירה מאחור בית מלא בחפצים ובזיכרונות שאין כרגע דרך להגיע אליהם.
ליסה שולדרס, שמתגוררת כמה דירות מהמקום שבו החלה האש, הספיקה להתפנות במהירות, אך נאלצה להשאיר הכול מאחור. כעת היא מודאגת במיוחד מהמחסן המשפחתי שנמצא סמוך לאזור שנפגע. "יש לנו שם ארגזים עם תמונות משפחתיות ישנות ומזכרות", אמרה.
שני הכבאים שנלכדו במהלך התגובה הראשונית שוחררו מבית החולים וממשיכים להתאושש. הצוותים צפויים להישאר במתחם לפחות עד יום שלישי, משום שהתחממות האוויר והירידה בלחות עלולות לגרום לעשן להתגבר שוב סביב מוקדי האש שנותרו. במקביל נמשכת בדיקת הנזק הכבד לכל 51 הדירות, והסיבה לפרוץ השריפה עדיין נחקרת.