
הכול התחיל כאשר חבורת הצעירים צעדה באחד המקטעים העמוסים של שדרת אושן דרייב המפורסמת. אז הם הבחינו בגבר שמתחיל לעקוב אחריהם בצורה מחשידה, וניסו לשמור איתו על קשר עין תוך כדי שהם ממשיכים ללכת ומביטים לאחור שוב ושוב. לפי הדיווח של משטרת מיאמי ביץ', הקורבנות ועדי הראייה סיפרו כי בשלב מסוים "החשוד הרים את הגופייה שלו, ואז הם הבחינו בסכין שהייתה תחובה בתוך חגורת המכנסיים שלו".

חשוד עם סכין רדף אחר כמה גברים שהגיעו למיאמי לכבוד המונדיאל
המרדף השקט הפך מהר מאוד לאירוע מאיים וגלוי לעין. כשהשוטרים הגיעו, אותה קבוצת תיירים מקליפורניה סיפרה להם כי החשוד הלך אחריהם, שלף את הסכין ופנה אליהם ישירות בשאלה המאיימת: "למה אתם הולכים כל כך מהר?". במקביל, המשטרה המקומית החלה לקבל תלונות נוספות על אותו אדם, לא רק מהתיירים המבוהלים אלא גם מעובדים במועדון "מנגוס" המוכר שנמצא באותה השדרה.
האירוע תועד במצלמות האבטחה של מלון שרברוק, השייכות למיטש נוביק. בסרטון נראים השוטרים כשהם מחנים את הניידת לאורך שדרת קולינס, מיד לאחר שהתיירים סימנו להם לעצור ולסייע להם. המצלמות תיעדו גם את העימות המתוח בין השוטרים לחשוד, כשהאזור כולו שוקק חיים ומלא באוהדי כדורגל רבים הלבושים בחולצות נבחרות ומניפים דגלים. נוביק עצמו סיפר על מה שראה במצלמות ואמר כי "האיש הניף סכין וסובב אותה באוויר".
בסרטון שהוקלט בזירה נשמע אחד משוטרי מיאמי ביץ' כשהוא צועק לעבר החשוד באסרטיביות: "תתרחק מהם עכשיו! תתרחק מהם עכשיו! תוריד את התיק הזה שלך מיד!". השוטרים הצליחו להשתלט על הגבר, שהתברר כחואן ריברה, ועצרו אותו ללא פגע. כעת ריברה עומד בפני אישומים חמורים של תקיפה בנסיבות מחמירות באמצעות נשק קטלני, לצד האשמות על כך שהפחיד והטריד את התיירים במהלך ביקורם בסאות' ביץ'. נכון ליום חמישי בלילה, הוא נשאר מאחורי סורג ובריח במרכז המעצר טורנר גילפורד נייט שבמערב מיאמי-דייד.
מסתבר שלא מדובר במקרה הבודד שבו חובבי המונדיאל במיאמי ביץ' נאלצו להתמודד עם חוויה לא נעימה בגלל אדם חמוש בסכין. ביום שני האחרון, באזור נורת' ביץ', המשטרה עצרה גבר אחר לאחר שהשחית כדורגל מתנפח ענק של נבחרת אורוגוואי. האירועים האחרונים הללו מעוררים דאגה רבה בקרב גורמים רשמיים בעירייה, במיוחד לנוכח העובדה שאירועי המונדיאל מושכים למקום המוני אוהדים שממלאים את כל האזור. חבר מועצת העיר, ג'ו מגזין, כבר קרא לטפל באזורים המועדים לפשע במיאמי ביץ' באמצעות תוכניות פיתוח וחלוקה מחדש, והצהיר: "כשאנחנו מארחים כאן אנשים מכל העולם שמגיעים למונדיאל – או לכל אירוע אחר – אנחנו צריכים שהתקריות האלה לא יתרחשו".