
הכסף לתוכנית יגיע מקרנות של רשות התחבורה האזורית שמיועדות לפרויקטים של בטיחות בדרכים. המטרה היא לאסוף מידע על נהגים שנוסעים במהירות מופרזת או חוצים צמתים באור אדום, כדי להבין אילו פתרונות באמת יכולים להפחית תאונות והרוגים בכבישים.
בדיון שנערך ביום רביעי הגיעו גם תושבים שהתנגדו למהלך. המורה ג'יל גלאס אמרה לחברי המועצה כי היא חוששת מהתרחבות מערכות המעקב בעיר. "הדרך שבה זה השתלט על העיר שלנו בשם הבטיחות מאוד פוגענית", אמרה, וטענה שלטכנולוגיות כאלה יש "היסטוריה של שימוש לרעה".

מועצת לאס וגאס אישרה את פיילוט המצלמות בכבישים המסוכנים ביותר
תושבת נוספת, שרה ליביט, אמרה שהיא לא חושבת שכספי הציבור צריכים ללכת לפרויקט כזה. "אם באמת אכפת לנו מבטיחות הציבור, צריך להשקיע באנשים ובצרכים שלהם - לא במצלמות שעוקבות אחרי כל תנועה שלנו", אמרה.
בעירייה ניסו להרגיע את החששות והבהירו כמה פעמים שהמצלמות החדשות לא יהיו מחוברות למערכת Flock. בנוסף, נקבעו מגבלות ברורות על המידע שניתן לאסוף. לפי העירייה, המערכת לא תצלם פנים של נהגים או נוסעים, לא תאסוף מידע ביומטרי ולא תשמור וידאו. הנתונים יהיו זמינים רק למהנדסי התנועה ולמנהלי התוכנית בעיר.
חברת המועצה שונדרה סאמרס-ארמסטרונג סיפרה שגם לה היו חששות, במיוחד בגלל שהיא מייצגת שכונות שסבלו בעבר מרמות גבוהות יותר של שיטור ומעקב. לדבריה, היא דרשה לוודא שהמידע לא יועבר לאף גורם מחוץ לעיר ויימחק לחלוטין בסיום התוכנית.
גם חברת המועצה קארה קלי הודתה שלא הייתה נלהבת מהרעיון בהתחלה, אבל אמרה שבסופו של דבר השתכנעה בגלל נתוני תאונות הדרכים בעיר. "אנחנו כמעט במצב של הרוג אחד בשבוע במשך חמש שנים", אמרה. "אנחנו לא רוצים עוד מקרי מוות".
חברי מועצה נוספים אמרו שבשנים האחרונות העיר כבר ניסתה פתרונות שונים כמו פסי האטה, תמרורים מהבהבים ורמזורים נוספים - אבל התאונות נמשכות. חברת המועצה אוליביה דיאז סיפרה שהיא רואה יותר ויותר נהגים שחוצים צמתים באור אדום. "מהירות הורגת", אמרה. "זה יכול להיות אמא, אבא, סבתא או ילד שאנחנו מאבדים".
חבר המועצה בריאן נודסן סיכם ואמר כי מטרת התוכנית היא להפוך את הרחובות לבטוחים יותר, ולא ליצור מערכת מעקב קבועה. "אף אחד לא רוצה להיות 'האח הגדול'", אמר. "אנחנו פשוט רוצים נהגים בטוחים יותר".