
הסקר, שנערך בקרב 2,000 מבוגרים בארה"ב, מצא כי 64% מאמינים שלאמריקה יש "בעיית אובססיה", כשאוכל ובריאות נמצאים בראש הרשימה. 65% אמרו שהם רואים סביבם אובססיה לאוכל, ו-55% הצביעו על עולם הבריאות והכושר. בין הטרנדים שהוזכרו הכי הרבה: משקאות ללא סוכר, בישול באייר פרייר, מוצרים שמציגים את עצמם כבריאים במיוחד, ספירת קלוריות וטרנד ה-"פרוטאין מקסינג" - ניסיון להוסיף כמה שיותר חלבון לכל ארוחה.
גם תרופות ההרזיה מסוג GLP-1 הפכו לחלק מרכזי מהשיח. 57% מהנשאלים אמרו שהתרופות הללו נמצאות היום בכל מקום, לצד אנשים שסופרים כל קלוריה שהם אוכלים או שורפים באימון. 43% ציינו שגם האובססיה לנתונים מאפליקציות שעוקבות אחרי בריאות וכושר כבר יצאה משליטה.

רבים מהאמריקאים מאסו מאובססיית הבריאות
אבל החלק הכי בולט בסקר היה דווקא התחושה שנמאס לאנשים מכל הלחץ סביב אוכל. 68% אמרו שאמריקה הייתה יכולה להיות הרבה יותר מאושרת אם אנשים היו מפסיקים להתעסק כל הזמן במה מותר ומה אסור לאכול. 77% הוסיפו שאוכל אמור להיות משהו מהנה - לא מקור לחרדה או רגשות אשם.
התחושה הזו בולטת במיוחד אצל אנשים שמרגישים שהם כל הזמן נשפטים על מה שנמצא בצלחת שלהם. כמעט רבע מהמשתתפים אמרו שהם מרגישים אשמה כשהם אוכלים מאכלים שהם אוהבים אבל נחשבים "לא בריאים". יותר מ-60% סיפרו שמתיש אותם לעקוב אחרי כל טרנד בריאות חדש או להימנע ממאכלים שהם אוהבים רק כדי להוריד כמה קילוגרמים.
חלק מהמשתתפים אפילו הודו שהם מנסים לעשות דווקא לכל טרנד תזונה חדש. 37% אמרו שהם בכוונה הולכים נגד מה שכולם אובססיביים אליו באותו רגע. כששאלו את המשתתפים אילו טרנדים היו שמחים למחוק לתמיד, עלו שוב ושוב ספירת קלוריות, צום לסירוגין, תוספת חלבון כמעט לכל מוצר ודיאטות קיצוניות.
הסקר בדק גם מה אנשים באמת מעדיפים לעשות בזמנם הפנוי - והתשובות היו די ברורות. 64% אמרו שהם יעדיפו לשבת עם מרגריטה מאשר לשתות שייק חלבון אחרי אימון, ו-92% העדיפו לאכול עם חברים במקום ללכת יחד לשיעור ספינינג. גם מאכלים "מושחתים" לא נעלמו לשום מקום: מטבל הגבינה קסו הוגדר כאחד המאכלים שאנשים יאכלו "גם אם הוא לא בריא", במיוחד בקרב צעירים ודור ה-Z.