
במכתב נכתב כי איגוד השידור האירופי פועל ב"מדיניות צבועה", משום שהרחיק את רוסיה בעקבות הפלישה לאוקראינה אך אינו נוקט צעד דומה כלפי ישראל. "היינו עדים לכך שהאירוויזיון משמש להלבנה ולנרמול של מעשי ישראל", נכתב, לצד קריאה "לעמוד בסולידריות עם הקריאות הפלסטיניות להחרים את האירוויזיון עד להשעיית תאגיד השידור הישראלי". יוזמי המהלך בירכו גם על הפרישה של אירלנד, הולנד, סלובניה, ספרד ואיסלנד- שהודיעו שלא ישתתפו או לא ישדרו את התחרות אם ישראל תתמודד.

רוג'ר ווטרס, הראפר מקלמור והלהקה האירית Kneecap הם בין אלף החותמים הקוראים להחרים את האירוויזיון
לצד השמות שהובילו את המכתב, חתומים עליו גם בריאן אינו, Primal Scream, Sigur Rós, פלומה פיית', Kneecap ו־IDLES, לצד מתמודדי אירוויזיון לשעבר ואנשי תרבות נוספים. ההרכב האירי Kneecap אף פרסם הצהרה חריפה, שבה נכתב: "שילמנו מחיר על כך שדיברנו בגלוי - הופעות בוטלו לנו, נגררנו להליכים משפטיים והוטלו עלינו איסורי ויזה - והיינו עושים את זה שוב גם מחר. שתיקה היא שותפות לדבר עבירה. אנחנו עומדים לצד No Music for Genocide ולצד כל אמן, מעריץ וגוף שידור שמסרבים לאפשר להשתמש באירוע המוזיקלי הגדול בעולם כדי להלבין רצח עם. אין במה לרצח עם. לשחרר את פלסטין".
המכתב הזה פורסם כמה ימים לאחר שמכתב נגדי, עליו חתמו גם כן יותר מ-1,000 בכירים ואנשי תעשיית הבידור, קרא לאפשר לישראל להמשיך להשתתף בתחרות. המכתב התומך אורגן על ידי הארגון Creative Community for Peace, וכלל רשימת חתימות ארוכה של שחקנים, מוזיקאים ובכירים בתעשייה.
בין החותמים נמנים הלן מירן, איימי שומר, לייב שרייבר, מילה קוניס, מיים ביאליק, ג'וליאנה מרגוליס, דברה מסינג, סלמה בלייר, ג'יניפר גודווין, אמי רוסום, פטרישיה היטון, ג'ניפר ג'ייסון לי, מורין ליפמן, ג'ושוע מלינה, ג'רמי פיבן, ג'רי אוקונל, טרייסי־אן אוברמן, אנתוני אדוארדס, סקיילר אסטין, ארין פוסטר וגרג סולקין.
גם ג'ין סימונס, בוי ג'ורג', מתיסיהו, דייוויד דריימן, דיאן וורן ונועה קירל חתמו על מכתב התמיכה. במכתבם כתבו כי "אנחנו מאמינים שאירועים מאחדים כמו תחרויות שירה חיוניים לגישור על הפערים התרבותיים ולאיחוד אנשים דרך אהבתם למוזיקה", והוסיפו כי הם "המומים ומאוכזבים" מהקריאות להחרים את ישראל "על כך שהגיבה לטבח הגדול ביותר ביהודים מאז השואה".
בדצמבר האחרון אישר איגוד השידור האירופי כי ישראל תוכל להשתתף באירוויזיון שייערך בווינה, כאשר נועם בתן נבחר לייצג את המדינה עם השיר Michelle. במקביל הוחלט על שינויים בתקנון ההצבעה והקידום של התחרות, לאחר המחלוקות שעוררה ההצבעה בשנה שעברה.