
מרטין, בן 36 מג'קסון שבמישיגן, השלים את המסלול באורך 26.2 מייל בזמן של שעתיים, 11 דקות ו-18 שניות. במשך רוב הריצה הוא לא הוביל, אך בחמשת המיילים האחרונים החל להגביר קצב. "כשראיתי שאף אחד לא מרים את הקצב, החלטתי שאני חייב לדחוף", סיפר לאחר המרוץ. לדבריו, ממרחק של מייל וחצי לסיום כבר הבחין במוביל, וכשנותרו 800 מטרים חשב לעצמו: "אני משיג אותו" - מחשבה שהפכה למציאות שניות לאחר מכן.

נתן מרטין, מורה ממישיגן, ניצח את מרתון לוס אנג'לס בשבריר השנייה
מי שסיים במקום השני היה הקנייתי מייקל קמאו, שלא שתה נוזלים במהלך המרוץ. הוא קרס מיד לאחר שחצה את הקו ופונה מהמקום באלונקה. למרות שהזמן הרשמי שלו היה זהה לזה של המנצח, הניצחון הוענק למרטין שחצה ראשון את הסרט.
Holy smokes….incredible finish at LA Marathon today by American Nathan Martin coming from behind to catch and beat Kenyan Michael Kamari at the finish line pic.twitter.com/hYk1jxsqBk
— Wu Tang is for the Children (@WUTangKids) March 9, 2026
לצד עבודתו כמורה מחליף, מרטין משמש גם כמאמן אתלטיקה וריצות שדה בתיכון ג'קסון במישיגן. שיאו האישי במרתון עומד על 2:10:45, תוצאה שקבע במרתון גרנדמה בשנת 2023 - אז גם נרשם כהאמריקאי השחור יליד ארה"ב המהיר ביותר במרחק זה.
בשנה שעברה היה זה מאט ריכטמן שניצח במקצה הגברים עם זמן של 2:07:56 והפך לאמריקאי הראשון שזוכה מאז 1994.
במקצה הנשים ניצחה פריסקה צ'רונו עם זמן של 2:25:20. צ'רונו היא אזרחית קנייתית שמתגוררת כיום בקולורדו ספרינגס שבקולורדו, אך מייצגת בתחרויות את מדינת הולדתה. בעבר השתתפה באולימפיאדת בייג'ינג 2008 בריצת 5,000 מטר, שם סיימה במקום העשירי. קיילין טיילור מפלאגסטף, אריזונה, הגיעה שנייה עם 2:27:37, ואנטונינה קוואמבאי מקניה סיימה שלישית בזמן של 2:28:50.
עוד לפני המרוץ עוררה החלטה של המארגנים סערה ברשתות החברתיות. בשל תנאי מזג האוויר הוכרז כי רצים שישלימו 18 מייל בלבד מתוך המסלול - שמתחיל באצטדיון דודג'ר ומסתיים באזור סנצ'ורי סיטי - יקבלו מדליה. ההחלטה התקבלה על רקע עלייה בטמפרטורות במהלך הבוקר.
ההודעה עוררה ביקורת חריפה. "כל כך הרבה פעמים הייתי שמח לסיים ב-18 מייל", כתב אחד הגולשים ברשת X, "אבל אז לא הייתי מסיים מרתון". אחר הוסיף: "זה מגוחך. המרוץ האמיתי מתחיל רק במייל ה-20". משתמש נוסף הגדיר את ההחלטה "פתטית".
בקרן מק'קורט, שמארגנת את האירוע, הסבירו כי מדובר בהחלטה שנועדה לשמור על בטיחות הרצים נוכח העלייה בטמפרטורות. בעוד המקצוענים יצאו לדרך מוקדם בבוקר בטמפרטורות של סביב 60 מעלות פרנהייט, בשעות הביניים כבר נרשמה עלייה של כמעט 20 מעלות עד שהחובבים עלו למסלול. בהודעה שפורסמה לפני המרוץ נכתב: "אם אתם חווים יום קשה ורוצים לסיים לפני 26.2 מייל, תוכלו לבחור לפנות בנקודת ה-18 מייל ולהיכנס לקו הסיום מוקדם. אין צורך להודיע לאיש, וניתן לבחור באפשרות הזו בכל שלב".