
האירוע התרחש בליל ה-28 בינואר, בזמן שבמקום התקיים אירוע לציון יום השנה לפטירת הרבי. לפי כתב האישום שנחשף בבית המשפט הפדרלי בברוקלין, סוהייל הגיע למקום בסביבות השעה 20:40, יצא מרכבו והסיר מחסומים שהוצבו כדי להגן על המבנה ועל המתפללים שהיו בפנים. לאחר מכן סימן לנוכחים להתרחק - ואז האיץ עם ההונדה אקורד שלו לעבר הכניסה הצדדית של הבניין.

דניאל סוהייל, בן 36 מניו ג’רזי, מואשם כעת גם ברמה הפדרלית
על פי מסמכי בית המשפט, הוא נסע לאחור והטיח את הרכב במבנה ארבע פעמים נוספות. איש לא נפגע, אך הדלת נעקרה מציריה והפגוש של רכבו נהרס. סוהייל נעצר בזירה, ובתיק המדינתי נקבעה לו ערבות בסך 500 אלף דולר.
בהודעת משרד המשפטים אמרה הרמיט דילון, סגנית התובע הכללי לענייני זכויות אזרח, כי "אמריקאים צריכים להיות חופשיים לקיים את אמונתם בלי לחשוש מחילול המקומות הקדושים להם". לדבריה, "משרד המשפטים לא יסבול תקיפות נגד בתי תפילה ויפעל בנחישות להעמיד לדין את האחראים".
לאחר מעצרו טען סוהייל בפני השוטרים כי איבד שליטה על הרכב בשל תנאי קרח על הכביש ו"בגלל שנעל מגפיים כבדים שגרמו לו ללחוץ על דוושת הגז". עם זאת, ימים ספורים לפני האירוע הוא סולק מישיבה בניו ג’רזי לאחר שהתנהג באופן חריג וכעס כשנדרש לעזוב, כך לפי רב במקום.
סוהייל השתתף בעבר באירועים באותו בית כנסת ואף תועד בסרטון ברשתות כשהוא רוקד במקום וחובש כיפה. לאחר מעצרו אמר לשוטרים כי גילה לאחרונה שיש לו שורשים יהודיים. האירוע עורר גינויים מצד חב"ד ופוליטיקאים בניו יורק, שהגדירו אותו כאירוע אנטישמי, בעוד שחלק מהמתפללים תיארו אותו כאדם מבולבל שניסה להתחבר ליהדות כחלק מחיפוש רוחני.
ביום שני אחר הצהריים כפר סוהייל באשמה בבית המשפט הפדרלי. הוא מוחזק ללא אפשרות שחרור בערבות במרכז המעצר המטרופוליני בברוקלין, מתקן כליאה הידוע בתנאיו הקשים.