
מזכירת המדינה לשעבר אמרה כי יש מקום לנהל דיון לגיטימי בסוגיית ההגירה, והדגישה שהמערכת הקיימת חייבת לעבור תיקון. לדבריה, השינוי צריך להיעשות "בדרך אנושית", עם גבולות בטוחים "שלא מענים ולא הורגים אנשים". קלינטון הזכירה כי לאורך השנים הגדירה את עצמה כתומכת נחרצת ברפורמה מקיפה בתחום, כל עוד היא נשארת נאמנה לערכים האמריקאיים.
במהלך הפאנל התייחסה גם למאמצי הגירוש המתבצעים כיום וכינתה אותם "בריונות" ו"מבישים מאוד".

הילרי קלינטון מודה שמדיניות הגבולות הפתוחים פגעה קשות ביציבות
בהתייחסות לעבר, תקפה את מדיניותו של הנשיא לשעבר דונלד טראמפ וטענה כי במהלך כהונתו הראשונה "המצב הוחמר" בשל התנהלות אכזרית בגבול, כולל מעצר ילדים והפרדתם ממשפחותיהם. כבר ב־2018 כינתה זאת "אחד הרגעים המבישים בהיסטוריה שלנו", אך הבהירה כי גם במאבק בפופוליזם ובסמכותנות מימין - גבולות אינם יכולים להיות פתוחים לחלוטין.
בוועידה במינכן, קלינטון בת ה-78 אמרה כי השיח הציבורי סביב ההגירה מונע לעיתים ממאמץ "לשלוט באנשים - לשלוט במי שאנחנו, איך אנחנו נראים ואת מי אנחנו אוהבים", והוסיפה כי יש לקרוא לתופעה הזו בשמה.
Now wait a minute…
— Jack (@jackunheard) February 15, 2026
Hillary Clinton just straight up admitted mass migration has been “destabilizing” to society.
Going against EVERYTHING the Democrats stand for.
“It went too far, it’s been destabilizing.”
pic.twitter.com/hN9lYiJQdr
קלינטון ציינה כי יש אזורים שבהם מחסום פיזי בגבול עשוי להיות צעד מתאים, אך הדגישה כי קיר רציף לאורך כל הגבול אינו הכרחי. הדברים דווחו על ידי פוקס ניוז, והם מסמנים שינוי דגש לעומת חלק מהצהרותיה בעבר.
לאורך הקמפיין לנשיאות ב־2016 הבטיחה לקדם רפורמה מקיפה בהגירה, כולל מסלול לאזרחות ופתיחת משרד לענייני מהגרים בבית הלבן. היא התחייבה לאכוף את החוק "בהגינות ובכבוד לזכויות אדם", תוך מתן עדיפות לגירוש פושעים וטרוריסטים.