
מבצע 'מטרו סרג’' החל בדצמבר, כשיותר מ-3,000 סוכני הגירה הוצבו במינסוטה בעקבות חקירת הונאת רווחה גדולה שהסעירה את המדינה. מאז, הפך המבצע למוקד של מתיחות אזרחית, הפגנות וחסימות כבישים - בעיקר לאחר שני מקרים שבהם נהרגו אזרחים בעימותים עם סוכנים פדרליים. רנה גוד ואלכס פרטי, שניהם בני 37, נהרגו באירועים נפרדים במהלך עימותים עם ICE ועם סוכני משמר הגבול.
מותם החריף את גל המחאות ברחבי המדינה. מפגינים זועמים חסמו כבישים במרכז מיניאפוליס, הקימו מחסומים בשכונות, וניסו למנוע מסוכני ICE גישה לאזורים שבהם נערכו פשיטות. בתוך הבלגן, נמתחה ביקורת חריפה על נוכחותם של אלפי סוכנים בעיר שבה כוחות המשטרה המקומיים מונים רק כ-600 שוטרים.

צאר הגבולות טום הומן מושך מאות סוכנים פדרליים ממינסוטה
הומן, שנשלח למינסוטה על ידי הנשיא טראמפ בסוף ינואר כדי להרגיע את השטח, הודיע במסיבת עיתונאים כי ההחלטה על המשיכה התקבלה לאחר שיפור ניכר בתיאום עם הרשויות המקומיות. "יש לנו כיום רמה חסרת תקדים של שיתוף פעולה עם מושל המדינה טים וולץ ועם ראש העיר ג'ייקוב פריי", אמר. "הודות לכך נוכל לצמצם את הפריסה הפדרלית מבלי לפגוע בביטחון הציבור".
במקביל, הומן לא חסך ביקורת ממזכירת ביטחון הפנים קריסטי נואם ומהיועץ הבכיר סטיבן מילר, על רקע ההתבטאויות שלהם אחרי הירי באלכס פרטי. הוא הזכיר כי נואם עוררה את זעמו של טראמפ כשכינתה את פרטי "טרוריסט מבית", ביטוי שחזר על דבריו של מילר. לדברי הומן, "המבצע הזה לא היה מושלם מההתחלה, והטעויות בתקשור תרמו לחוסר האמון בציבור. עכשיו אנחנו מתמקדים בתוצאות - לא בסיסמאות".
לדבריו, ההבנות החדשות עם הרשויות מאפשרות לסוכני ICE לקבל משמורת על מהגרים בלתי חוקיים ישירות מבתי הכלא - במקום לבצע מעצרים מסוכנים ברחובות. "כשאנחנו מקבלים עצור מהכלא, מספיקים שני סוכנים. ברחוב נדרשים שמונה או עשרה. זה שינוי גדול שמאפשר לנו להחזיר מאות אנשים הביתה", הסביר.
הומן הבהיר כי אף שהכוחות יופחתו מבערך 3,000 ל-2,000 סוכנים, לא ייעשה קיצוץ ביחידות שאחראיות על ביטחון השטח. "לא אסכן את חייהם של הסוכנים שלי. הכוחות שמגנים עליהם יישארו במקומם", אמר. הוא ציין כי המטרה הסופית היא "להחזיר את המדינה למצב המקורי" - כ־150 סוכנים בלבד – אך הבהיר שהדבר תלוי בהמשך שיתוף הפעולה מצד הרשויות המקומיות ובהפסקת העימותים עם ICE.

צאר הגבולות טום הומן
במקביל הודיע הומן על שני צעדים חדשים: כל סוכני השטח יחויבו מעתה לשאת מצלמות גוף - החלטה שקיבלה תקציב ייעודי של 20 מיליון דולר מהנשיא טראמפ - והפיקוד על סוכנויות ICE ומשמר הגבול במינסוטה יאוחד תחת שרשרת אחת כדי לשפר את התיאום המבצעי.
המהלך זכה לתמיכת סגן הנשיא ג'יי.די. ואנס, שאמר כי אין מדובר בנסיגה ממדיניות ההגירה של טראמפ: "אנחנו לא חוזרים בנו משום דבר, רק מוודאים שהפעולות יהיו מסודרות יותר ופחות כאוטיות".
הומן סיכם כי מאז הגעתו למינסוטה ניכרת התקדמות ממשית. "המטרה שלנו לא השתנתה – להחזיר ביטחון ויציבות לקהילות, תוך שקיפות ושיתוף פעולה. זו הדרך להוריד את המתח ולהחזיר את הרחובות לשגרה", אמר.