ד’אמרו, בן 54, הוא איש דיסני מבטן ולידה. מאז 2020 הוא עומד בראש אגף הפארקים והחוויות – מנוע הרווח המרכזי של החברה – המעסיק כ־185 אלף עובדים ברחבי העולם והניב בשנת הכספים 2025 הכנסות של כ־36 מיליארד דולר. תחת הנהגתו, הפך האגף מעוגן יציב למרכז הכובד העסקי של הקונצרן, והוכיח עמידות גם בתקופות של טלטלה בתעשיית הקולנוע והסטרימינג.
“לאורך כל תהליך הבחירה, ג’וש הציג חזון ברור לעתיד החברה והבנה עמוקה של הרוח היצירתית שהופכת את דיסני למה שהיא”, אמר ג’יימס גורמן, יו״ר דירקטוריון דיסני ומי שהוביל את תהליך החיפוש. “יש לו רקורד מוכח של הישגים עסקיים, ויכולת נדירה לחבר בין סיפורים איקוניים, טכנולוגיה מתקדמת וחוויות שמרגשות מיליוני אנשים”.

למרות שנשקלו גם מועמדים חיצוניים, בדירקטוריון היה ברור שהיורש יגיע מבפנים. בדיסני, שבה המנכ״ל נדרש לא רק לנהל תאגיד ענק אלא גם לשמש דמות ציבורית, סמל תרבותי ומתווך בין יצירתיות למסחר, הועדף מועמד שצמח בתוך המערכת ומכיר לעומק את הדנ״א שלה.
המינוי מגיע כמעט ארבע שנים לאחר אחד הפרקים המביכים בתולדות החברה: ניסיונה הכושל של דיסני להחליף את איגר בבוב צ’אפק. המהלך ההוא הסתיים בכאוס ניהולי, עימותים פנימיים, הידרדרות ביחסים עם יוצרים ושותפים, ולבסוף – חזרתו של איגר לכיסא המנכ״ל ב־2022, שנתיים בלבד לאחר שפרש. הפעם, בדיסני לא השאירו מקום לטעויות: ועדת תכנון ירושה הוקמה כבר ב־2023, והחיפוש הואץ ב־2024, כאשר גורמן גויס רשמית להוביל את המהלך ואיגר הסכים להאריך את כהונתו כדי לאפשר מעבר מסודר.
על פי הודעת החברה, איגר יישאר בתפקיד יועץ בכיר וחבר דירקטוריון עד לפרישתו הסופית בסוף השנה – יציאה הדרגתית שמסמלת את סיום אחד הפרקים הדומיננטיים ביותר בהיסטוריה של דיסני.
למרות שנשקלו גם מועמדים חיצוניים, בדירקטוריון היה ברור שהיורש יגיע מבפנים. בדיסני, שבה המנכ״ל נדרש לא רק לנהל תאגיד ענק אלא גם לשמש דמות ציבורית, סמל תרבותי ומתווך בין יצירתיות למסחר, הועדף מועמד שצמח בתוך המערכת ומכיר לעומק את הדנ״א שלה.
במהלך המרוץ לתפקיד הבכיר בלטו שני שמות: ד’אמרו ודנה ולדן, יו״רית משותפת של חטיבת דיסני אנטרטיינמנט. ד’אמרו הוביל בשנים האחרונות את ההשקעה הרב־שנתית של כ־60 מיליארד דולר בהרחבת הפארקים, אתרי הנופש וספינות השייט, ומפקח גם על יחידת “וולט דיסני אימג’ינירינג” – הגוף האחראי על תכנון החוויות הפיזיות והסוחפות של המותג ברחבי העולם.
ולדן, מצדה, תמונה לתפקיד חדש שנוצר במיוחד: נשיאת חברת וולט דיסני וסמנכ״לית הקריאטיב הראשית. היא תדווח ישירות לד’אמרו ותופקד על שמירת הלב היצירתי של החברה. “בסופו של דבר, הליבה של דיסני היא היצירתיות”, אמר גורמן. “הקניין הרוחני שנבנה כאן מאז ימי וולט עצמו הוא הנכס הגדול ביותר שלנו, והחיבור בין ג’וש לדנה נועד להבטיח שהיצירתיות תחלחל לכל זרועות החברה”.
בדירקטוריון נשקלה גם אפשרות למינוי מנכ״לים משותפים – מודל שהפך נפוץ יותר בעולם התאגידי – אך לבסוף הוחלט להיצמד למבנה הנהגה ברור ומרוכז.
ד’אמרו נכנס לתפקיד בתקופה מורכבת אך רבת פוטנציאל. דיסני נהנית מהצלחות קופתיות כמו “זוטופיה 2” ו“אווטאר: אש ואפר”, ועסקי הסטרימינג שלה מפגינים יציבות. מנגד, החברה מתמודדת עם ירידה במספר המבקרים הזרים בפארקי השעשועים בארצות הברית, על רקע האטה בתיירות הבינלאומית ומדיניות הגירה נוקשה של ממשל טראמפ, לצד מתיחויות מסחריות גלובליות.
כמנכ״ל, ד’אמרו יידרש למנף את אוצר הקניין הרוחני של דיסני – מסרטים ומותגים ועד חוויות פיזיות – כדי להניע צמיחה מחודשת, להרחיב את פעילות הסטרימינג ולחזק את עסקי הספורט. מעל הכול, הוא מקבל לידיו אימפריה תרבותית וכלכלית אדירה, ומצופה להוכיח שאיש הפארקים יודע לא רק לנהל קסם – אלא גם להוביל תאגיד בידור עולמי בעידן של שינויים מהירים.
המינוי מסמן את סיום עידן איגר ואת תחילתו של פרק חדש בדברי ימי דיסני: פרק שבו מי שצמח מהשטח, מהפארקים ומהחוויות, מתיישב לראשונה בחדר המנכ״ל של אחת החברות המשפיעות ביותר בתרבות הפופ העולמית.





















