
האירוע החל בשעה 2:45 לפנות בוקר ביום חמישי, כאשר שוטרים הוזעקו לבית במזרח העיר בעקבות דיווח על התנהגות חשודה. בעל הבית סיפר כי הבחין באנשים מחוץ לביתו, אך עד הגעת השוטרים החשודים כבר נמלטו. לאחר מכן, בעת שסייר סביב הבית, מצא מצלמה נסתרת שהוסתרה בשיחים וחוברה לסוללת גיבוי חיצונית. המצלמה הייתה מכוונת ישירות לעבר הבית.

מצלמה נסתרת הוצבה מחוץ לבית בסן חוזה
בהודעה רשמית מסרה מחלקת המשטרה המקומית כי ההערכה היא שהמצלמה הוצבה במקום כדי לשמש למעקב אחר דיירי הבית כהכנה לפריצה או לפעילות פלילית אחרת. במהלך סריקות שביצעה יחידת הפריצות של המשטרה בשכונה, אותרה מצלמה נסתרת נוספת, שלפי החשד הייתה מחוברת למכשיר Wi-Fi.
במשטרה ציינו כי בתקופה האחרונה התקבלו כמה דיווחים על שיטות הטעיה שנועדו לבדוק אם בתים אינם מאוישים. בין השיטות שצוינו: אנשים שמתחזים לשליחים או לגננים ודופקים בדלת כדי לבדוק אם מישהו נמצא בבית, וכן השארת חבילות בפתח הבית כדי לראות אם הן נאספות. עוד הוזהר הציבור מפני כלי רכב או אנשים שמופיעים שוב ושוב ליד אותו בית.

מדובר בטקטיקה מוכרת של פושעים, לרוב כדי לעקוב אחר דיירי הבית ולתכנן פריצה בזמן המתאים
המשטרה קוראת לתושבים להיות זהירים ממבקרים או משלוחים בלתי צפויים, ולבדוק באופן קבוע את סביבת הבית לאיתור התקנים או חפצים לא מוכרים. במקרה של מציאת מכשיר חשוד, ההנחיה היא לא לגעת בו ולהזעיק את המשטרה.
יש לציין כי שיטת הצבת מצלמה נסתרת מחוץ לבתים פרטיים, היא שיטה מוכרת בקליפורניה בשנים האחרונות. עוד בשנת 2024 פרסמה תחנת השריף של לוסט הילס אזהרה דומה, ורק בתחילת החודש שעבר דיווחו גורמים במחוז פלייסר על מציאת מצלמת פריצה נסתרת - לראשונה באזור.